Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tipsport Liga

Košice si v Tipsport lige poradili s mladíkmi z HK Orange 2:1

Na archívnej snímke uprostred tréner Košíc Milan Jančuška. Foto: TASR/František Iván

Košičania prerazili odpor súpera v 27. minúte, keď premenili svoju druhú presilovku.

Košice 5. októbra (TASR) - Mladíci HK Orange 20 dokázali hrať s favoritom vyrovnaný zápas. V úvodných minútach sa hra presúvala zo strany na stranu, ale ani jeden tím si nevypracoval tutovky. Hostia nevyužili prvú presilovku v zápase a vzápätí v 17. minúte inkasovali. Dudášovu strelu tečoval Suja a puk skončil v sieti. Po konzultácii s videorozhodcom však arbitri gól neuznali, Suja tečoval puk príliš vysoko.

Košičania prerazili odpor súpera v 27. minúte, keď premenili svoju druhú presilovku. Presadil sa Šoltés - 1:0. V 32. minúte mohlo byť 2:0, no Durný výborne zmaril tutovku Hovorku po prečíslení 3 na 2. Domáci sa dočkali v záverečných sekundách druhého dejstva pri vlastnom oslabení, keď v sieti skončil puk z hokejky Baču.

Mladíci sa nevzdávali ani v záverečnej tretine a neustále sa snažili niečo vymyslieť pred Lundströmovou bránkou. V 58. minúte sa im ešte podarilo zdramatizovať zápas. Za košickým brankárom skončil tečovaný puk z hokejky Smolku. Domáci si však tesný náskok v závere postrážili a víťazstvo udržali.

HC Košice - HK Orange 20 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly:
27. Šoltés (Pacan, Lundström), 40. Bača (Kafka, Hovorka) - 58. Smolka (Zeleňák, Bjalončík). Rozhodovali: Štefík, Orolin - Korba, Smrek, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 2401 divákov.

Zostavy:

HC Košice:
Lundström - Pulli, Čížek, Bača, Kessel, Dudáš, Šedivý, Koch, Matejka - Jenčík, Hovorka, Kafka - Koyš, Pacan, Klíma - Boltun, Suja, Šoltés - Novotný, Vrábeľ, Petráš

HK Orange 20: Durný – Fereta, Hedera, Dlapka, Švarc, Zeleňák, Kuna, Krempaský, Hílek – Mesaroš, Kundrik, Jaško – Vašaš, Čacho, Vybíral – Bjalončík, Tamáši, Musliu – Marcinek, Václav, Smolka

hlasy:

Milan Jančuška, tréner HC Košice: "Nie som spokojný s naším výkonom. Na toto víťazstvo a povinné tri body sme sa poriadne natrápili, a tak dnes nemám čo hodnotiť."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Teší nás, že sa výkony našich chlapcov zlepšujú od zápasu k zápasu. Aj v Košiciach sme dokázali, že vieme hrať moderný celoplošný hokej, ktorým sme trápili súpera. Hrali sme piati v útoku aj v obrane, a to je presne to, čo sme si pred zápasom povedali. Škoda, že kontaktný gól prišiel neskoro, ale za dnešný výkon sa nemusíme hanbiť."