Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Majster z Banskej Bystrice vyhral v Žiline,líder padol doma s Popradom

Na snímke druhý zľava Branko Radivojevič (Trenčín), vpravo brankár Mathieu Corbeila a vľavo Peter König (obaja Poprad) v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad 22. decembra 2017 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zápasy 29. kola hokejovej Tipsport ligy máme za sebou. Prečítajte si, ako sa darilo vašim favoritom.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Hokejisti majstrovskej Banskej Bystrice vyhrali v piatkovom 29. kole Tipsport Ligy na ľade Žiliny 5:2. Líder z Trenčína padol doma s Popradom 0:2. V súboji dvoch posledných vyhrali 9. Nové Zámky doma nad desiatou Detvou 3:1.
Zápasy 29. kola hokejovej Tipsport ligy máme za sebou. Prečítajte si, ako sa darilo vašim favoritom.

tabuľka:

1. Trenčín 31 20 4 2 5 96:55 70

2. Zvolen 31 17 5 3 6 109:82 64

3. Košice 31 19 2 2 8 105:70 63

4. B. Bystrica 31 17 3 4 7 112:73 61

5. Nitra 31 15 5 2 9 110:86 57

6. Poprad 31 13 5 2 11 85:81 51

7. Žilina 31 11 2 2 16 77:88 39

8. Lipt. Mikuláš 31 7 2 7 15 68:84 32

9. Nové Zámky 31 8 3 2 18 72:102 23

10. Detva 31 3 0 3 25 53:117 12

HC Košice - MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:2 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly:
35. Suja (Hovorka, Šedivý), 55. Hovorka (Kessel, Kafka), rozh. nájazd Šoltés - 10. Huna, 29. M. Sukeľ (Tabaček, Gründling). Rozhodovali: Štefik, Orolin - Smrek, Gajan, vylúčení: 3:6 na 2 min., navyše Boltun (Košice) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3491 divákov.

zostavy:

HC Košice:
Habal - Čížek, Kessel, Dudáš, Šedivý, Michalčin, Pulli, Koch - Kafka, Hovorka, Suja - Spilar, Vrábeľ, Šoltés - Hričina, Boltun, Jenčík - Novotný, Klíma, Petráš

MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Košarišťan - Pacalaj, Gründling, Suchý, Kurali, Mezovský, Tabaček, Moravčík, Nádašdi - Števuliak, Langhammer, Rud. Huna - Koyš, Paukovček, B. Rapáč - J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška - A. Laco, Piatka, Žiak

Milan Jančuška, tréner HC Košice: "Vzhľadom na to, že nám chýbali štyria hráči, sa zostava poposúvala. S výkonom nie som spokojný. Mali sme síce niekoľko dobrých úsekov, ale spokojný som s výkonom asi iba troch, štyroch hráčov. Vzhľadom na priebeh sme spokojní iba s dvomi bodmi."

Pavel Paukovček, tréner MHk 32 Liptovský Mikuláš: "Za dnešný výkon sme si zaslúžili tri body. Žiaľ, z určitých dôvodov nám to nebolo dopriate."


Prvú veľkú príležitosť na skórovanie mal obranca hostí Kurali už v 2. minúte, ale po Rapáčovej prihrávke sa osamotený pred Habalom nepresadil. Bratia Matúš a Jakub Sukeľovci následne v krátkom slede oslabili svoj tím a darovali domácim 110-sekudovú presilovku o dvoch hráčov. V nej Košičania zovreli súpera pred brankárom Košarišťaňom, ale ich súhre chýbal moment prekvapenia a Liptáci sa ubránili. Košičania sa naďalej snažili o otvorenie skóre, ale defenzívna taktika hostí slávila v prvej tretine úspech. Liptákom psychicky pomohla aj 10. minúta, v ktorej Rudolf Huna získal puk na obrannej modrej čiare, ušiel Boltunovi i Kesselovi a svoj brejk zakončil gólom - 0:1.

Aj druhá tretina bola o dobýjaní liptovských hradieb, ale tie dlho odolávali. Košičanom v ich ofenzívnom snažení chýbala ľahkosť, čo mala na svedomí aj dôsledne pracujúca defenzíva hostí. V 29. minúte Tabaček v strednom pásme uvoľnil Matúša Sukeľa, ten sa rýchlou kľučkou zbavil Dudáša a tvrdú strelu namieril presne - 0:2. Gólové mlčanie domácich neukončil po individuálnej akcii Vrábeľ, na opačnej strane nevyužil sľubnú príležitosť Števuliak. V 35. minúte sa však domáci predsa len dočkali, keď Hovorkovu strelu v presilovke dorazil Suja - 1:2.

Liptáci cítili šancu na úspešný výsledok a v úvode tretej časti pokračovali v koncentrovanom výkone. Ten mohol v 43. minúte podčiarknuť Rapáč, po ktorého strele zachránila Habala konštrukcia bránky. Košický brankár si krátko na to poradil aj s pokusom Hunu, ktorý opäť unikol do krátkeho brejku. Tlak domácich sa stupňoval a brankár hostí Košarišťan mal čoraz viac práce. Hoci si poradil s viacerými zložitejšími situáciami, v 55. minúte ho prekvapila nenápadná strela Hovorku - 2:2. Hostia mali v závere tretej časti presilovú hru a hoci si v jej závere vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, Habala neprekonali.

V predĺžení mal veľkú príležitosť hosťujúci Rapáč, ale aj jeho pokus spomedzi kruhov zmaril brankár Habal. V samostatných nájazdoch sa presadili iba Košičania Šoltés a Hovorka.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly:
23. Dinda (Bondra, Vartovník), 60. Mlynarovič (Štrauch). Rozhodovali: Baluška, Goga – Junek, Šefčík, vylúčení 3:3, presilovky a oslabenia: 0:0, 2717 divákov.

Trenčín: Valent – Starosta, Themár, Cebák, Frühauf, Holenda, Bohunický, Pač – Bezúch, Ölvecký, Radivojevič – T.Varga, Sojčík, Marcel Hossa – Gašparovič, R.Dlouhý, O.Mikula – Špankovič, Pardavý ml., J.Švec

Poprad: Corbeil – McDowell, D.Brejčák, Petran, P.König, Dinda, Ježek – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Buc, Heizer, Lichanec – D.Bondra, Vartovník, Abdul – Matúš Paločko, Hvila

Peter Oremus, tréner Trenčína: "Za dnešný výkon sme si víťazstvo nezaslúžili, pretože v našej hre chýbali veci, ktoré nás v predošlých zápasoch predurčovali k víťazstvu. Musíme sa vrátiť k tým činnostiam, ktoré nám fungovali a potom budeme znova úspešní."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Teší nás, že sme prvýkrát v sezóne dokázali zdolať taký tím ako je Trenčín. Na zápas sme sa dobre prichystali. Boli sme aktívni a hrali sme dôrazne, prejavili sme vôľu po víťazstve. Chcem vyzdvihnúť gesto Petra Frühaufa, ktorý sa priznal, že faul na neho nebol. Je to chlapský čin, ktorý si zaslúži pochvalu."


Úvodné minúty zápasu lídra proti tímu zo stredu ligovej tabuľky priniesol rýchly hokej na oboch stranách. Domáci sa snažili vysoko napádať rozohrávku Podtatrancov. Popradčania sa nezatiahli pred Corbeila a snažili sa tlačiť pred Valenta. Trenčania boli ku gólom o niečo bližšie. Po otvorení skóre volalo zakončenie Bezúcha, ale puk príliš nadvihol. V druhej časti úvodnej tretiny vysoké tempo opadlo. Tretí útok Dukly dokázal v 14. minúte Popradčanom poriadne podkúriť, ale ani na trikrát nedokázali puk prepasírovať za Corbeila. Gólom sa neskončil ani závar v závere tretiny pred Valentom.



V úvode druhej tretiny nastrelil od modrej čiary Cebák žŕdku popradskej bránky. Do vedenia sa nakopon dostali hostia. V 23. minúte nahadzovaný puk Bondru so šťastím tečoval Dinda tak, že skončil v sieti. Vojaci sa nevedeli dostať do tempa. Až v 34. minúte rozprúdil krv na domácich tribúnach prvý útok, ktorý poriadne preveril Corbeilove schopnosti. Trenčania sa viac osmelili, čo otváralo priestor pre rýchle útoky súpera. V 36. minúte bol blízko druhého gólu hostí McDowell, keď vystrelil z priestoru pravého kruhu a nechal vyniknúť Valenta. Dve minúty pred sirénou mal pri brejkovej situácii ideálnu príležitosť pridať poisťujúci presný zásah Heizer. Jeho strela z voleja našla pripraveného gólmana.

Na snímke vľavo Ľubomír Dinda a vpravo Dávid Bondra (obaja Poprad) sa tešia po góle v zápase 29. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HK Poprad 22. decembra 2017 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Dukla v závere potrebovala doháňať výsledok. Zlé vyhodenie spracoval Pardavý, jeho strela príklepom však smerovala iba doprostred bránky. Ideálnu šancu na vyrovnanie mali vojaci v 46. minúte počas presilovej hry. Ölveckého tvrdá strela od modrej čiary nemala presnosť a presvišťala nad hornou žŕdkou Corbeilovej bránky. Trenčania sa síce snažili, ale kamzíci bez vážnejších problémov ich platonickému tlaku odolávali. Napokon si z trenčianskej Sihote odviezli všetky body, keď ešte 35 sekúnd pred koncom pridal druhý gól Mlynarovič do prázdnej bránky.

MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Góly:
27. M. Tvrdoň (L. Kozák, R. Hruška), 51. M. Tvrdoň (Mazanec) - 17. Asselin (Faille), 19. Giľák (Hohmann), 26. Aliu (Hohmann), 50. Brittain (T. Surový, Hrnka), 56. Hrnka (Ďatelinka). Rozhodovali: D. Konc, Müllner – Krajčík, M. Orolin, vylúčení: 3:6, navyše: Handlovský (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 887 divákov.

Žilina: Tomek – Juraško, L. Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, Mendrej, Meliško, Mich. Roman – Pospíšil, Handlovský, Klimenta – J. Jurík, R. Hruška, M. Tvrdoň – Stupka, Holovič, Konečný – Rogoň, Húževka, Švihálek

Banská Bystrica: Lassila – Ďatelinka, Kubka, Rosandič, Delisle, Sedlák, Aliu, Košecký – Brittain, T. Surový, Hrnka – Bartánus, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Giľak – Andrisík, Češík, Kabáč – P. Valent

Petr Rosol, tréner Žiliny: "Zápas nebol taký jednoznačný ako hovorí výsledok. Bohužiaľ nás trápi produktivita. Mali sme na začiatku prvej tretiny tri gólové šance, ale nedali sme ani jednu. Súper bol dnes ďaleko efektívnejší, dal päť gólov a zaslúžene vyhral."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme zaujímavý zápas z oboch strán. Začali sme dobre, viedli sme 2:0, ale urobili sme zopár chýb a za stavu 3:1 sme ponúkli súperovi niekoľkými zlými rozhodnutiami šancu na zníženie. Našťastie, podržal nás vtedy brankár a súperovi sme nedovolili priblížiť sa na rozdiel gólu, aby na nás mohol vyvinúť väčší tlak. Chalanov treba pochváliť, až na pár momentov sme podali solídny výkon. V Žiline sa hrá ťažko, pre nás sú to dôležité body z vonku. Ďakujem chlapcom a prajem všetkým fanúšikom všetkých klubov šťastné a veselé Vianoce."

Duel vlkov proti majstrovským baranom začal v dobrom tempe. Útočné akcie sa striedali na oboch stranách a nasadenie nechýbalo ani jednému tímu. Hostia mali o niečo viac šancí, ale Brittain so Surovým Tomeka neprekonali, na druhej strane Lassila vyriešil všetky šance Žiliny. V 11. minúte sa do obrovskej šance dostal po prihrávke od Švihálka Rogoň, ale nekrytý nedokázal zblízka prekonať Lassilu. Rovnako dopadol aj Pospíšil, ktorý sa v závere 15. minúte rútil od modrej sám na gólmana baranov, no bekhendové zakončenie mu nevyšlo. Na konci 17. minúty išli hostia predsa len ako prví do vedenia, keď Faille nabil spoza bránkovej čiary Asselinovi a ten z prvej spomedzi kruhov nedal Tomekovi šancu. O necelé dve minúty poslal hostí do dvojgólového vedenia Giľák a vlci potom nevyužili výhodu prvého vylúčenia v zápase.

Vo zvyšku presilovky domáci nedokázali na hostí v úvode druhej tretiny nič vymyslieť a celkovo sa im hra nedarila. V 25. minúte si presilovku vyskúšali aj hráči majstra a vyšla im parádne. Po 33 sekundách napriahol od modrej Aliu a jeho projektil skončil za Tomekovým chrbtom. O chvíľu sa však ďalšej presilovky dočkali aj vlci a tentoraz v nej znížili, keď Tvrdoň prekonal Lassilu. Gól domácich nakopol k lepšiemu výkonu, za čo si vyslúžili aj potlesk a podporu divákov, ale v ďalšej početnej výhode už hosťujúceho gólmana neprekonali. Žilinčania sa snažili neustále zakončovať z každej pozície, hostia však dobre bránili a hrozili aj nebezpečnými akciami ako pred koncom druhej tretiny Asselin.

Tretiu tretinu začali domáci náporom, ale Pospíšil v šanci proti Lassilovi neuspel. Následne sa museli domáci brániť presilovke, ktorú barani zahrali dobre, no domácim pomohlo aj šťastie a Tomek podržal svoj tím v hre o body. V polovici tretiny však bol aj on bezmocný, keď hostia dobre zakombinovali v útočnom pásme a Brittain zvýšil už na 4:1. Zdalo sa byť rozhodnuté, lenže v následnej presilovke sa opäť presadil Tvrdoň a vykresal nádej pre Žilinu. Domácich však o chvíľu pribrzdilo v rozlete vylúčenie Handlovského na 2+10 minút a päť minút pred koncom spečatil výhru majstra pod Dubňom Hrnka, ktorý sa peknou sťahovačkou uvoľnil a následnou strelou bekhendom prekonal Tomeka. Záver sa už len dohrával a barani si tak pripísali do tabuľky tri body.

HKM Zvolen - HK Nitra 4:5 pp a sn (1:1, 1:2, 2:1, - 0:0, 0:1)

Góly:
19. Chovan (Síkela), 25. Hraško (Kytnár), 49. Ťavoda (Síkela), 55. Ross (Coffman, Obdržálek) - 8. Blackwater (Ordzovenský, Slovák), 21. Mikúš (Paulovič, Rais), 24. Slovák, 44. Mikúš (Krištof), rozh. nájazd Paulovič. Rozhodcovia: Jonák, P. Stano - Kacej, Kollár, vylúčení 4:6, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1678 divákov.

HKM Zvolen: Nieminen – Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Wharton, Andersons – Coffman, Steen, Obdržálek – Šišovský, Kytnár, Mich. Chovan – Matis, L.Jurík, Špirko – Ďaloga, V.Fekiač, Síkela

HK Nitra: Lawson – Mezei, Rais, Ordzovenský, Milam, Rýgl, Versteeg, Korím, Mir.Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Macík – Šiška, J.Ručkay, Kovacs – Csányi, Šille, Rzavský

Jaroslav Török, asistent trénera Zvolena: "Bol to výborný zápas, každý si asi prišiel na svoje. My sme dve tretiny nehrali podľa predstáv, až tretia tretina ukázala našu veľkú silu. Vyrovnali sme, škoda, že sme v predĺžení nevyužili presilovku i prečíslenie. Získali sme bod, no mohli aj viac."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Pre diváka fantastický zápas, ofenzívny, my sme začali aktívne, s psychickou výhodou, no domáci dvakrát dotiahli dvojgólové manko. Asi by sme si zaslúžili aj trojbodové víťazstvo, ak by sme takto hrávali, mali by sme v tabuľke viac bodov."


Hostia začali ofenzívne a zasypali Nieminena spŕškou striel. Za svoju aktívnu hru sa dočkali aj zaslúženej odmeny. V presilovke po biliardovej akcii do prázdnej bránky otvoril v 8. minúte skóre Blackwater. V 12. minúte nádejne rozohratú akciu dobre nezakončil Šiška, Nitrania boli neustále agresívnejší, rýchlejší, vyhrávali osobné súboje a často sa dostávali do zakončenia. Trápenie domácich sa prejavilo aj v presilovke od 15. minúty, našťastie náladu im pred prestávkou zdvihol Chovan. V strednom pásme vybojoval v 19. minúte puk, vymenil si ho so Síkelom, brankár Lawson sa nestihol premiestniť a Chovan do vyprázdnenej bránky vyrovnal.

Hneď po prestávke, keď uplynulo len 21 sekúnd, Mikúš do siete dorazil puk, ktorý vyslal na bránku Rais a tečoval ho ešte Paulovič. Po necelých troch minútach krížom prihrával v presilovke na druhú stranu Slovák a Ťavoda si nešťastne puk stečoval do vlastnej bránky. Dvojgólové vedenie hostí nemalo dlhé trvanie, v 25. minúte strelil kontaktný gól pri hre štyroch na štyroch svojím typickým spôsobom od modrej Hraško, domácich povzbudil a v presilovke mohol v 30. minúte Ross vyrovnať. Hostí z herného rytmu vykoľajili až tri vylúčenia za sebou, no pri tom treťom mal v oslabení v 33. minúte na hokejke Blackwater po chybe domácich ďalší gól Nitranov, no minul bránku.

Na snímke Michal Krištof (Nitra) v zápase 29. kola Tipsport ligy v hokeji HKM Zvolen - HK Nitra 22. decembra 2017 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko


V záverečnej tretine sa v 44. minúte oprel do forhendu po spolupráci s Krištofom Mikúš a tečovaný puk sa dostal za chrbát Nieminena. Zvolenčanom iné nezostávalo, ako všetko vsadiť na jednu kartu a pokúsiť sa o zvrat. V 48. minúte nevyužili šance Obdržálek a Ross, no v 49. minúte už trafil od modrej Ťavoda presne a znížil. V 53. minúte po brejku a prečíslení trafil hosťujúci Slovák hornú žŕdku a mohlo ho to mrzieť, pretože v 55. minúte v presilovke Ross zblízka vyrovnal. V predĺžení sa nechal vylúčiť Mezei, hostia sa ubránili a o dvoch bodoch pre Nitranov nakoniec rozhodol v samostatných nájazdoch Paulovič. Domáci si tak pretrhli deväťzápasovú šnúru víťazstiev.

HC Nové Zámky - HC 07 Orin Detva 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly:
10. Lantoši (Salija, Látal), 48. Novák (Saulietis, Šimun), 60. Cetkovský (Novotný) - 48. Videlka (Sládok). Rozhodovali: Konc st., Siegel - Gegáň, Kaspar, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 658 divákov.

Nové Zámky: Baroš, Látal, Salija, M. Novák, Plášil, M.Jass, Hruška, Vidovič, Dubec - Lantoši, Š. Novotný, Cetkovský – Zbořil, Šimun, Saulietis – Hřebejk, Škoda, Lorraine – Fábry, Varga, Gratton

Detva: Hackett – Martin Chovan, Kuklev, Fekiač, Sládok, Gachulinec, Šimon, Macejko, D. Jendroľ, Surový – Surovka, Ščurko, Tibenský – Milý, Matúš Chovan, Videlka – Piačka, Huňady, Žilka - Utkin, Gašpar, Abramov

Ladislav Lubina, tréner Nových Zámkov:
"Myslím si, že nás zväzovala dôležitosť tohto stretnutia. Napriek tomu, že som na mužstvo nechcel vyvíjať nejaký tlak, myslím, že každý hráč si to uvedomoval. Na našej hre sa to aj prejavilo. Zopakujem niektoré veci, ako je premieňanie šancí - to je alfa a omega nášho výkonu. Potom je to o tom, že keď strelíme gól, nie sme schopní hru trochu zastabilizovať a veľmi skoro sa necháme vylúčiť ako aj dnes. Súperovi sme ponúkli gól tým, že viac-menej sme mu doniesli puk do našej tretiny, odovzdali mu ho a inkasovali od nepokrytého hráča. Samozrejme, bolo to pre nás ťažké stretnutie a som strašne rád, že sme ho zvládli a získali tri body."

Ivan Dornič, tréner Detvy: "Od začiatku sme boli svedkami veľmi bojovného zápasu z obidvoch strán, lebo aj jedno aj druhé mužstvo chcelo v tomto prestížnom zápase získať body na svoju stranu. My sme začali veľmi dobre, len opäť sme stroskotali na tých našich chybičkách, lebo máme veľmi veľký problém s premieňaním šancí. Potom sa hra vyrovnala a bolo tam z našej strany viac oslabení. Tie sme vydržali a vlastne hneď po oslabení sme dostali gól po našej hrubej chybe. Potom to už bolo o tom, že sme chceli dať ten kontaktný gól ale nedarilo sa nám to. Nakoniec sme opäť spravili chybičku a Nové Zámky nám odskočili na dva góly. Za tohto stavu sme všetko vrhli do útoku, z čoho vzišiel náš kontaktný gól na 1:2. V závere sme sa v power play snažili skorigovať zápas ale dostali sme gól do prázdnej brány. Bohužiaľ, s jedným gólom sa na ľade súpera nedá vyhrať. "


Súboj posledných tímov Tipsport ligy začal bleskovou príležitosťou Tibenského, toho však vytlačil zo streleckého uhla domáci obranca. Novozámčania dostali možnosť hrať v početnej výhode už v druhej minúte duelu, otvoriť skóre sa im však nepodarilo. V 5. minúte takmer prekvapil z nulového uhla detvianskeho brankára Varga, avšak neúspešne. Postupom času začali hrať Detvanci aktívnejšie a zatlačili domácich v ich obrannom pásme. Gól z toho však nepadol, naopak, za vlastnou bránou nabral rýchlosť Novotný, potiahol puk do útočnej tretiny, kde rozohral akciu, ktorá sa skončila gólovou strelou Lantošiho po prihrávke spoza brány.

V úvode druhej tretiny mohol streliť svoj úvodný gól v drese Nových Zámkov Saulietis, no ani na dva krát nedokázal spomedzi kruhov poslať puk za Hackettov chrbát. Ten istý hráč sa ocitol vo výbornej palebnej pozícii aj o niekoľko sekúnd neskôr, no úspešnejším bol znova brankár Detvancov. Tí mohli vyrovnať, keď Surovka zachytil v útočnom pásme zle vyhodený puk, nastrelil ho pred domácu bránu, no Ščurkov teč skončil len na Barošovej hrudi. Päť minút pred druhým klaksónom sa dostali do úniku dvaja hráči Detvy, no prihrávku Kukleva obetavo zblokoval Látal. O niekoľko okamihov neskôr mohol na druhej strane udrieť Gratton, no pred brankárom netrafil puk a jeho druhý pokus Hackett zmaril. Nepochodil ani Cetkovský, ktorý spomedzi kruhov pálil z prvej iba do gólmana.

Záverečné dejstvo prinieslo tri góly. Najprv mohol uspieť Zbořil, no prihrávka, ktorá smerovala na jeho hokejku bola príliš prudká, vzápätí pálil Saulietis opäť spomedzi kruhov, opäť neúspešne. Zámčanom sa nakoniec podarilo streliť druhý gól, v 48. minúte sa presadil obranca Michal Novák. Domáci však znova ukázali to, čo už viackrát v aktuálnej sezóne - hneď po strelenom góle inkasovali. V drese hostí sa v presilovke presadil Videlka. Blízko k vyrovnaniu bol Kuklev, puk z jeho hokejky sa však nevošiel medzi Barošov betón a tyčku. Dve minúty pred koncom unikol po pravom krídle Novotný, Hackett však jeho zakončenie efektne skryl do lapačky. Víťazstvo Nových Zámkov spečatil v poslednej minúte gólom do prázdnej brány kapitán Cetkovský.