Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Bystrica zdolala Zvolen po predĺžení, Nitra vyhrala po nájazdoch

Eduard Šedivý z Košíc (vľavo) a Filip Bajtek z Nitry v zápase 44. kola hokejovej Tipsport ligy medzi HK Nitra - HC Košice 5. februára 2017 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V ďalšom šlágri zvýšila druhá Nitra náskok pred tretími Košicami, keď ich na svojom ľade zdolala 3:2 po predĺžení a nájazdoch.

Bratislava 5. februára (TASR) - Hokejisti prvej Banskej Bystrice zvíťazili v regionálnom derby 44. kola Tipsport ligy na ľade Zvolena 4:3 po predĺžení. V ďalšom šlágri zvýšila druhá Nitra náskok pred tretími Košicami, keď ich na svojom ľade zdolala 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil americký legionár Matt Cope.


HK Nitra – HC Košice 3:2 pp a sn



Zápas druhého s tretím sa začal vo svižnom tempe. Prvé príležitosti mali počas presilovej hry hostia, ale Hartzell pokusom Suju či Nagya odolal. Na opačnej strane dostali rovnakú výhodu domáci a po vyšachovaní obrany otvoril skóre zápasu Tvrdoň. Obe mužstvá boli veľmi dobre namotivované a zápas pripomínal play off. V 9. minúte strelili Nitrania druhý gól, ale radosť im prekazil hvizd rozhodcov. Už prvá tretina priniesla šarvátku, v ktorej domáci Cope zložil Dudáša na lopatky. V 18. minúte si prebral puk do jazdy Slovák a strelou švihom prekonal Kopřivu – 2:0. V 19. minúte skúšal hosťujúci Matejka vyprovokovať k bitke Štefanku, ale rukavice zhodil len bek Košíc.



Aj úvod druhého dejstva sa niesol v podobnom aktívnom duchu. V 26. minúte mal veľkú príležitosť domáci Šiška, ale Kopřiva mu zmenšil strelecký uhol a strelu spomedzi kruhov zlikvidoval. V 29. minúte ušiel domácej obrane Bartoš, ktorý bol faulovaný, ale nariadené trestné strieľanie bravúrne zlikvidoval Hartzell. Aktivita Nitry neutíchala a Košiciam sa nepodarilo vyjsť z pásma takmer dve minúty pri hre päť na päť.

Nitrania od začiatku tretej tretiny zmenili prístup a sústredili sa viac na bránenie. V 47. minúte podržal po skrumáži domácich brankár Hartzell. V 49. minúte nepríjemne vystrelil spoza hráča Štefanka, ale Kopřiva si jeho strelu postrážil. Košičanom sa podarilo dostať späť do zápasu v 51. minúte zásluhou Kocha, ktorý namieril presne od modrej čiary. Nitrania sa nepoučili a aj naďalej upustili z aktivity a trest zákonite prišiel v podobe vyrovnania. V 56. minúte tečoval Matejkovu strelu Nagy.

Keďže gól už v riadnom hracom čase nepadol prišlo na rad predĺženie 3 na 3, ktoré bolo premiérové túto sezónu na nitrianskom ľade. V predĺžení mali Košice výhodu presilovej hry, počas ktorej pálil z prvej Bicek, ale Hartzell sa famózne premiestnil a puk chytil do lapačky. Jediný úspešný strelec bol nitriansky útočník Cope, ktorý tak zabezpečil Nitranom dva body.

HK Nitra – HC Košice 3:2 pp a sn (2:0, 0:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

Góly:
6. Tvrdoň (Slovák, Blackwater), 18. Slovák (Ordzovenský, Milam) – 51. Koch (Varga, Bicek), 56. Nagy (Matejka, Ru. Huna) rozh. samostatný nájazd: Cope, Rozhodovali: Jonák, Goga – Výleta, Vyšný, vylúčení: 9:10, navyše: Cope - Dudáš, Matejka všetci 10 minút zhodenie rukavíc, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 3396 divákov

Zostavy:

Nitra:
Hartzell – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Korím, Pupák – Blackwater, Slovák, Tvrdoň – Kutálek, Krištof, Ručkay – Macík, Šiška, Cope – Štefanka, Paukovček, Bajtek

Košice: Kopřiva – Šmach, Šedivý, Matejka, Vašíček, Jankovič, Koch, Klíma, Dudáš – Ru. Huna, Boltun, Nagy, Bicek, Suja, Varga
, Spilár, Jenčík, Bartoš, Šoltés, Vrábeľ, Milý

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Bol to výborný zápas, rýchly, korčuliarsky, tak ako tomu vždy s Košicami býva. Dve tretiny sme odohrali veľmi dobre, možno škoda, že sme nedali o gól viac. Mali sme viac z hry, bohužiaľ v tej tretej tretine sa to trochu obrátilo. Zostali sme zbytočne pasívni a Košice dvomi tečovanými gólmi vyrovnali. Predĺženie sa nieslo v takom duchu, ako keby sa čakalo na nájazdy, ale našťastie v nich sa priklonilo šťastie na našu stranu."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Videli sme rýchle, bojovné stretnutie, v ktorom sme už v 10. minúte prehrávali 2:0. To nás ale nepoložilo a správne sme vyrovnali zápas na 2:2. Veľkou prekážkou pre nás bol dobre chytajúci domáci brankár."


MHC Martin - HC Nové Zámky 2:1



Dôležitý súboj susedov v tabuľke o účasť v play-off priniesol v prvej tretine len priemerný hokej. Prvý pokus mal už v 1. min domáci Galamboš, ale mieril vedľa. Nováčik bol úspešný už po prvej strele Chovana od modrej, ktorú tečoval do vlastnej bránky Heizer. V 8. min na dvakrát neuspel Koyš. Na druhej strane sa vyznamenal Corbeil pri nebezpečných strelách Reháka a Saarinena. Od 13. min mali domáci výhodu o jedného hráča a po akcii Galamboša Korostin potrestal vylúčenie Majera. Druhý gól Martina mohol pridať v 15. a 16. min Markovič, ale dve svoje šance nevyužil.

V úvode druhej tretiny si domáci gólman Corbeil poradil so šancami Čaládiho a Fábryho. Nedáš-dostaneš vyšlo aj tentokrát. O minútu neskôr sa tešili domáci, keď po spolupráci s Pokrivčákom otočil skóre zápasu Surovka. Vzápätí domáci nevyužili 64-sekundovú presilovku štyroch na troch, keď dve strely Koyša zneškodnil Lundström. V 33. min stálo pri domácich šťastie, keď Rehák z vyloženej pozície netrafil martinskú bránku.

V 47. min prešiel celým klziskom Cardwell, ale domáci ho v poslednej chvíli dokázali zblokovať a ubránili sa aj pri nápore hostí v ďalšej minúte. V 50. min zachránil Lundström po streleckom pokuse Dlouhého. Hostia mali potom síce viac z hry, ale strelecky sa proti dobre organizovanej defenzíve martinských hokejistov už nepresadili. V 57. min Cardwell fauloval pri nájazde Vargu, ale domáci hráč pri trestnom strieľaní stroskotal na gólmanovi hostí. Novozámčanom nevyšla ani 28-sekundová hra bez brankára a Martin si tak pripísal cenné tri body.

MHC Martin - HC Nové Zámky 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Góly:
14. Korostin (Galamboš), 22. Surovka (Pokrivčák, Dlouhý) - 2. M. Chovan (Čaládi, Hujsa) Rozhodovali: Lokšík, Lauff - Gegáň, Ševčík, vylúčení: 1:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1800 divákov.

Zostavy:

MHC Martin:
Corbeil – Pacalaj, Brňák, Pulli, Salija, König, Dvořák, Rusina – Korostin, Galamboš, Varga - Markovič, Heizer, Koyš –Pokrivčák, Dlouhý, Surovka – Rzavský, Jurášek, Šalka

HC Nové Zámky: Lundström – Drtina, Cardwell, M. Chovan, Sandgrén, Mäkinen, Čížek, Maier – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Hujsa, Čaládi, Fábry - Lelkeš, Pitule, Lavrovs - Tibenský, Rehák, Dubec


Pavel Paukovček, tréner Martina: "Diváci videli bojovný zápas. Naši chlapci túžili po víťazstve, obetovali sa v každom súboji a myslím si, že to rozhodlo. Brankár Corbeil nastúpil prvý raz po dlhej prestávke a svojej úlohy sa zhostil veľmi dobre."

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: "Nenastúpili sme tak koncentrovane ako v piatok v Liptovskom Mikuláši. Martinské mužstvo je doma veľmi bojovné a ide pevne za víťazstvom. Aj v tomto stretnutí rozhodla väčšia túžba po víťazstve na strane domácich, ktorým gratulujem."


HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1



Úvod stretnutia patril jednoznačne Trenčanom, ktorí nastúpili do zápasu už aj s Hlinkom v prvej formácii. Najskôr to z pravého kruhu skúšal Hossa, zoči-voči Durnému neuspel Bulík. Počet nevyužitých šancí na domácej strane sa ešte väčšmi znásobil počas presilovej hry, keď si hosťujúci gólman poradil s delovkou z hokejky Bagina a pomohla mu i Holendova nepresnosť. Liptákom sa podarilo obsadiť si na dlhší čas pásmo pred Voldenom až v 16. minúte, no spomínaný brankár veľa práce nemal. Na druhej strane pálil ešte dvakrát z medzikružia Tománek, ale ani tento raz Durného neprekonal.

Strednú časť mohol odštartovať presným zásahom po Stümpelovej prihrávke Laco, puk za Voldenov chrbát sa mu napokon prepasírovať nepodarilo. O prvý gól stretnutia sa v 24. minúte postarala Dukla – Durný neudržal puk po Baginovej strele od modrej, do odkrytej bránky zakončil Bezúch. Liptáci mohli okamžite vyrovnať, keď sa predral dopredu Jakub Sukeľ, no udreli až o päť minút v početnej výhode – Kriška tečoval Stümpelovu strelu. Hosťom bola následne ponúknutá ďalšia presilovka, no paradoxne práve počas nej inkasovali z hokejky Hlinku, ktorý sa natlačil pred ich gólmana. Voldenovovu pozornosť mohol dve minúty pred koncom preveriť Vybíral, keď si spracoval prihrávku od Stümpela, pohotová strela ale tesne minula žrď.

Záverečné dejstvo sa začalo šancou Kriška, ktorý sa od modrej rútil sám na trenčianskeho brankára, ten ale na dvakrát zlikvidoval jeho príležitosť na vyrovnanie. Dukla vsadila v tejto dvadsaťminútovke prevažne na bránenie súpera, napriek tomu musel domáci gólman čeliť niekoľkým neľahkým strelám. Počas presilovky tesne minul z medzikružia Kriška, neskôr pohrozil i Stehlík. Na druhej strane to bombou hneď po buly myslel dobre Gašparovič, spred bránky neuspel následne Švec. V závere vsadili hostia na power-play, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HK Dukla Trenčín - MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly:
24. Bezúch (Bagin, Hecl), 32. Hlinka – 29. Kriška (Stümpel, Nádašdi). Rozhodovali: M. Novák, M. Adamec – J. Valo, M. Krajčík, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 2252 divákov

Zostavy:

Trenčín:
Volden – Bagin, Bohunický, Cebák, Holenda, Hatala, Pavúk, D. Trška – Mich. Hlinka, Sádecký, Marc. Hossa – J. Ručkay, Bulík, Sojčík – Tománek, J. Švec, Gašparovič – Bezúch, Šimun, Hecl – D. Hudec

Liptovský Mikuláš: Durný – Šiška, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Burzala, Oravec – Vybíral, Stümpel, Laco – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Uhrík, Cibák, J.Sukeľ – Števuliak, Rob. Huna, Lištiak

Július Pénzeš, Trenčína: "Prvá tretina bola v našej réžií, mali sme tam šance, ale nedali sme góly. V druhej nás už Mikuláš začal viac napádať, trošku sme znervózneli. Hostia tam mali veľké šance, ale Volden nás podržal. Napriek tomu, že Mikuláš mal miernu prevahu, vyhrávali sme 2:1. V poslednej časti nám už začali ubúdať sily, bola tam obava o výsledok, ale veľmi sme chceli vyhrať. Ceníme si, že sa nám to podarilo, pretože tieto body sú pre nás veľmi dôležité. Verím, že po tomto ťažkom týždni si chlapci oddýchnu, dobijú baterky a pripravíme sa na záver sezóny, ktorý bude veľmi-veľmi náročný."

Róbert Spišák, Liptovského Mikuláša: "V prvej tretine sme umnou hrou ustáli úvodný tlak súpera. V tej nasledujúcej sme si už vytvorili niekoľko sľubných streleckých príležitostí, no chýbalo nám aj šťastie. Súčasne sme boli aj menej zdravo agresívni. Boli sme síce iniciatívnejší, herne sme mali navrch, ale nedokázali sme to pretaviť do gólov. Škoda, že v záverečnej tretine nevyšiel Kriškovi nájazd a následne i niekoľko ďalších šancí. Mohli sme zdramatizovať zápas a dostať ho aspoň do predĺženia, ale to sa nám nepodarilo, nakoľko nám chýbala v koncovke agresivita."


HKM Zvolen - HC'05 iClinic B. Bystrica 3:4 pp



Pohronské derby oživilo na zvolenskom štadióne záujem o hokej a konečne sa hralo v správnej diváckej atmosfére. Hráči si na ľade nič nedarovalo, domáci narukovali s veľkou ofenzívou, vyťažili z nej presilovku po 21 sekundách a aj gól Klhůfka, ktorý prešiel cez celé ihrisko a po veľkom sóle otvoril skóre. V 6. min si dávku šťastia užili hostia, puk po strele Lampera dlho ležal pred bránkovou čiarou, až ho Češík za ňu dopichol. Vyrovnaný stav zrušil v 13. min bleskovou strelou Matis, no v druhej tretine bolo všetko naopak. Hostia v nej vyťažili dva góly, najskôr v 23. min v presilovke pohotový Belluš z uhla a v 29. po hrubej chybe Šišovského vymietol spojnicu neveľmi prudkou strelou Bortňák.

V 34. min Marcinek síce puk dobre netrafil, no ten za chrbát Bacashihuu predsa len zapadol a remízový stav naznačoval neúprosný boj aj v tretej tretine. Klhůfkova žŕdka po 50 sekundách hry napriek oslabeniu to aj potvrdzovala, Zvolenčania boli živší, agresívnejší, ani ich súper sa však pred bránkou nešetril. V 46. min zakončil prečíslenie s Juríkom neúčinnou kľučkou Majdan a o pár sekúnd neskôr Hraško trafil hornú žŕdku. Potom sa na ľade viac bojovalo ako tvorilo a zápas sa nasmeroval do remízového konca. V nastavenom čase na oboch stranách gól v prečísleniach a obrovských šanciach nepadol, až sa napokon po učebnicovom sóle a kľučke na Kubku presadil v 63. min Hickmott.

HKM Zvolen - HC'05 iClinic B. Bystrica 3:4 pp (2:1, 1:2, 0:0, -0:1)

Góly:
3. Klhůfek (Hraško, Jurík), 13. Matis (Petráš, Homer), 34. Marcinek (Ivan) - 6. Češík (Lamper, Mihálik), 23. Belluš (Kafka, Maione), 29. Bortňák, 63. Hickmott (Kubka). Rozhodcovia J. Konc, Müllner - Tvrdoň, Kollár, vylúčení 7:6, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, 3820 divákov.

Zostavy:

Zvolen:
Baroš - Homer, Ivan, Krejčí M. Novák, Valenta, Hraško, Habšuda, Trnka - Matis, Petráš, Jurák - Šišovský, Puliš, Zuzin - Majdan, Jurík, Klhůfek - Dubeň, Síkela, Marcinek

Banská Bystrica: Bacashihua - Kubka, Ťavoda, Mihálik, Maione, Rosandič, Gründling, Košecký - Lamper, Češík, Matoušek - Buc, Higgs, Hickmott - Kafka, Bortňák, Truchno - Belluš, Tamáši, Andrisík

Hlasy po zápase:

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Derby ako sa patrí, šancí bolo raz na jednej, raz na druhej veľa. My sme chceli skalp Bystrice, mužstvo sa nabudilo a prehrali sme na základných veciach. Boli sme aj menej šťastní ako súper."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Videli sme veľmi dobré derby, šance, góly, so spravodlivou remízou. Nevyhli sme sa chybám, bojovnosťou sme to uhrali a napokon rozhodla individuálna akcia Hickmotta v predĺžení. Bol to derby zápas a v nich sa ráta každé víťazstvo."

Vladimír Mihálik, kapitán B. Bystrice
: "Bolo to bojovné, aj s chybami, potom sa v tretej tretine hralo opatrne a my sme si priklonili šťastie na našu stranu. Stal som sa kapitánom, z ničoho nič, len som odrazu videl céčko na drese. Rozhodla bojovnosť a dôvera v naše sily."

Matej Češík, autor jedného gólu B. Bystrice: "Bolo to klasické derby a my sme radi, že sme nakoniec zvíťazili. Ďakujem aj divákom za skvelú atmosféru. Môj gól predstavoval aj spasenie, konečne som sa presadil, aj som tŕpol, či sa gól uzná. Pred prestávkou je vždy dobré vyhrať a psychicky sa zomknúť."

Pavel Klhůfek, autor úvodného gólu Zvolena: "Skúsil som dlhé sólo, keby mi puk vypichli, dostal by som naložené. Už som raz skúsil takto prekabátiť Bacashihuu, až teraz mi to vyšlo, takže 50-percentná úspešnosť. Zápas to bol dobrý, mohli sme aj vyhrať, nastrelil som žŕdku, no a predĺženie je vabank. Bod berieme, no mohli sme mať aj tri, za výkon sa hanbiť nemusíme, ak takto budeme hrať, pôjdeme nahor."


MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:1 pp



V prvej časti súboja štvrtej Žiliny s piatym Popradom sa hral zásluhou vylúčení veľmi rozháraný hokej. Viac z hry mali hostia, ktorí prežili hneď v úvode presilovku domácich, a potom mali sami niekoľkých početných výhod. Hoci dokázali domácich, hrajúcich v netradičných ružových dresoch na podporu boja proti rakovine, viackrát zatlačiť pred Tomeka, ten odolal všetkým pokusom a vyriešil viacero nepríjemných situácií. Vlci prežili aj 26-sekundové oslabenie o dvoch hráčov a v 17. minúte mohli udrieť aj oni, ale obranca Rehák zakončil svoj nájazd od modrej strelou vedľa Šúrekovej brány. Žilina si vytvorila v závere tretiny niekoľko dobrých šancí, ale aj Šúrek si zastal svoje miesto.

Druhá časť mala oveľa svižnejší priebeh, prerušovalo sa minimálne, ale aj šancí bolo na oboch stranách poskromne a v hre bolo stále veľa nepresností. V 29. minúte hrali domáci presilovku, no unikol im Štrauch, ktorý sa sám rútil na Tomeka, ten však dokázal puk z hokejky popradského mladíka skrotiť. V pokračujúcej výhode sa nakoniec Žilina predsa len tešila z gólu, keď Novotný od modrej trafil nekrytý priestor po Šúrekovej ľavici. V 33. minúte sa hostia tešili z vyrovnania, keď Štrauch z ľavej strany prihral pred bránku a tiesnený Mlynarovič tesne pred Tomekom tečoval puk do žilinskej brány. Hra bola vyrovnaná, v závere tretiny hostia zavreli Žilinu pred Tomeka a domáci, ktorí nestihli prestriedať, boli radi, že sa tlak "kamzíkov" neskončil gólom do šatne.

Bojovný a vyrovnaný, no na šance chudobný duel pokračoval aj v tretej tretine. Popradské príležitosti v jej úvode Tomek vyriešil, následne sa o čosi viac hralo pred Šúrekom, ale gól nedokázali Žilinčania streliť ani v početnej výhode. Hostia dobre prehusťovali stredné pásmo, nepúšťali Žilinu do kombinácií a duel smeroval do predĺženia. V predposlednej minúte "vlci" takmer inkasovali po aktivite Mlynaroviča a jeho spoluhráčov z útoku a domáci nakoniec po vyhodení puku mimo hraciu plochu darovali "kamzíkom" presilovku. Tí ju však nevyužili a duel tak po 60 minútach skončil 1:1.

Popradská výhoda o jedného hráča pokračovala aj v predĺžení, no Tomek odolal aj pri veľkej šanci Svitanu na začiatku 62. minúty. O chvíľu na to ho fauloval v bránkovisku Mlynarovič, na čo zareagoval Švihálek a v pästnom súboji svojmu protivníkovi vysvetlil, že toto si na brankára nemôže dovoliť. Keď už sa zdalo, že duel rozhodnú až nájazdy, potiahol Stupka akciu po pravej strane, nabil krížom cez pásmo Hovorkovi a kapitán "vlkov" prestrelil Šúreka v bráne Popradu. "Vlci" tak aj po štvrtý raz v sezóne zdolali Poprad, tentoraz v predĺžení.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Góly:
30. Novotný (D. Brejčák, J. Jurík), 65. Hovorka (Stupka, Juraško) – 33. Mlynarovič (Štrauch, Pokovič). Rozhodovali: Štefik, Fridrich – M. Orolin, Synek, vylúčení: 9:7, navyše: P. Mikuš, Švihálek obaja 10 minút - Guljajev 10 minút, Mlynarovič DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1067 divákov

Zostavy:

Žilina:
Tomek – D. Brejčák, Juraško, P. Mikuš, Den. Rehák, Macejko, M. Grman, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – J. Jurík, Húževka, Novotný – Švihálek, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter

Poprad: Šúrek – Guljajev, Fabian, Suchý, Dinda, Krempaský, Ježek, Postnikov, Pokovič – Lichanec, Zagrapan, D. Bondra – Kroták, Troliga, Matúš Paločko – Hvila, Murček, Matej Paločko – Svitana, Mlynarovič, Štrauch

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Spokojný som iba s dvomi bodmi, pretože herne to nebolo vôbec ono. Všetko narušil už úvod, keď sa nám zranil Hruška a mali sme veľa vylúčených hráčov, čím trpela naša hra. Neskôr sa zranil aj Húževka, museli sme zarotovať útokmi a úplne nám odišla súčinnosť formácií. Jeden gól v riadnom hracom čase je málo, ale som rád, že sme v predĺžení dokázali zvíťaziť."

Marcel Ozimák, tréner Popradu:
"Pre nás to bol nešťastný zápas, najmä jeho záver. Dva body sme si asi zaslúžili viac, aj za bojovnosť, aj za disciplínu a prístup celého tímu. Brankár domácich podal výborný výkon, prvé dve tretiny sa nám darilo vykrývať priestor pred bránou, až v tretej tretine si domáci vypracovali z tých miest niekoľko striel. V závere sme doplatili na chybu, keď sme nepokryli najlepšieho strelca súpera, ktorý rozhodol. Ťaháme čiernu sériu, dúfam, že sa nám to v najbližšom domácom zápase podarí prelomiť."


tabuľka:

1. Ban. Bystrica 46 28 4 4 10 160:96 96

2. Nitra 46 28 3 3 12 168:124 93

3. Košice 46 24 8 3 11 160:103 91

4. Žilina 46 20 5 5 16 145:129 75

5. Poprad 46 16 5 7 18 131:137 65

6. Martin 45 18 3 5 19 119:131 65

7. Zvolen 46 19 2 4 21 132:148 65

8. Trenčín 46 13 5 6 22 114:143 55

9. Nové Zámky 45 12 5 7 21 113:130 53

10. Lipt. Mikuláš 46 13 6 2 25 118:151 53