Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Polícia zasahovala počas zápasu Spartak-Slovan

Na snímke príchod fanúšikov Slovana pred zápasom 4. kola nadstavbovej časti skupiny o titul Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava v Trnave v sobotu 7. apríla 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Riešila aj incident medzi účastníkom podujatia a pracovníkom SBS. Podľa medializovaných informácií ide o viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšieho.

Trnava 8. apríla (TASR) – Dve protispoločenské konania riešila polícia v sobotu 7. apríla v Trnave v súvislosti s futbalovým zápasom Spartak-Slovan. Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej v prvom prípade fanúšik Slovanu na zaparkovanom vozidle poškodil spätné zrkadlo.

V druhom išlo o incident medzi účastníkom podujatia a pracovníkom SBS. Podľa medializovaných informácií ide o viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšieho, ktorý mal udrieť skleným pohárom do hlavy pracovníka bezpečnostnej služby, keď mal od neho pýtať vstupenku do VIP zóny na štadióne. Okolnosti prípadu polícia stále preveruje.


"Počas samotného zápasu bola polícia zo strany usporiadateľov požiadaná dvakrát o asistenciu pri pokuse o narušenie verejného poriadku. Približne o 16.28 h sa domáci fanúšikovia snažili cez zatvorené dvere dostať do sektoru fanúšikov hosťujúceho mužstva a po ukončení zápasu zasahovali policajti v sektore hostí, ktorí nejavili záujem opustiť miesto podujatia a snažili sa poškodiť konštrukciu, ktorá zabraňuje vhadzovaniu predmetov na ihrisko. Po skončení opatrení zostali policajti v uliciach v Trnavy a situáciu naďalej monitorovali," dodala Linkešová.

Zápas bol zo strany polície vyhodnotený ako rizikový a bezpečnostné opatrenia boli v čase od 12. do 18.35 hodiny.