Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovskí gymnazisti sa učia o prevencii manipulácie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Spoluprácu v oblasti prevencie kriminality nadviazala radnica s gymnáziom v uplynulom školskom roku.

Bánovce nad Bebravou 29. decembra (TASR) - Prednáškami zameranými na prevenciu kriminality a manipuláciu osobností pokračuje od tohto mesiaca spolupráca medzi mestom Bánovce nad Bebravou a miestnym Gymnáziom Janka Jesenského. Druhú sériu prednášok v rámci dlhodobého projektu mesta postupne absolvujú všetci žiaci školy. Informoval hovorca mesta a koordinátor prevencie kriminality Miroslav Schlesinger.

Spoluprácu v oblasti prevencie kriminality nadviazala radnica s gymnáziom v uplynulom školskom roku, študenti vtedy absolvovali besedy venované histórii a súčasnosti polície, čo sa podľa Schlesingera stretlo s pozitívnou odozvou, preto v kooperácii pokračujú. "Zaujímavosťou tejto spolupráce je fakt, že spätnú väzbu píšu po prednáške samotní študenti. Gymnázium, ako aj mesto, tak majú relevantný podklad na to, aby bola objektívne vyhodnotená," ozrejmil s tým, že v decembri absolvovali prednášky žiaci tretieho a štvrtého ročníka.

Ako ďalej vysvetlil hovorca mesta, podnet na spoluprácu v oblasti prevencie kriminality dala riaditeľka gymnázia Elena Kacvinská. "Pre študentov chce tak zabezpečiť kvalitné vzdelávanie aj v oblasti, ktorá im pomôže lepšie sa pripraviť na nástrahy života," dodal.

"Je osobnou povinnosťou každého z nás, aby sme venovali práve v tomto období adekvátny priestor vzdelávaniu žiakov aj v oblasti prevencie a ich smerovaniu k pozitívnym životným hodnotám. Práve do mládeže vkladáme veľa očakávaní, preto si zaslúži od nás veľa pozornosti," skonštatoval primátor mesta a garant projektu Marián Chovanec.