Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnická radnica plánuje obnoviť materskú škôlku v Dubnici

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili bojnickí mestskí poslanci i kúpu pozemkov pod areálom škôlky.

Bojnice 26. decembra (TASR) - Obnoviť činnosť materskej školy v mestskej časti Dubnica plánuje samospráva Bojníc. Na rekonštrukciu objektu, kde má sídliť, už zabezpečila vypracovanie projektu. Financie na tento účel chce získať z fondov Európskej únie.

Pôvodný objekt, v ktorom dávnejšie sídlil hudobný odbor umeleckej školy, chce samospráva rozšíriť a nadstavať. "Je to pripravené pre 20 detí na prízemí, pre 20 detí na poschodí," povedala vedúca oddelenia regionálneho rozvoja a životného prostredia Mestského úradu v Bojniciach Beata Tihanyiová.

Na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva schválili bojnickí mestskí poslanci i kúpu pozemkov pod areálom škôlky. Mesto získalo 187 štvorcových metrov plochy od Poľnohospodárskeho družstva Horná Nitra za 3740 eur.

Financie na rekonštrukciu objektu chce samospráva získať z výzvy v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu. Od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR bude na základe rozpočtu mesta žiadať na tento účel sumu 268.000 eur, pričom spolufinancovanie mestom predstavuje 52.000 eur. V prípade úspešnej žiadosti má záujem investíciu zrealizovať budúci rok.