Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok vlani navštívilo takmer 200.000 ľudí

Ilustračná snímka Foto: TASR Alexandra Moštková

Popri klasických denných i nočných prehliadkach mala vlani verejnosť na zámku v Bojniciach možnosť vzhliadnuť i tradičné inscenované podujatia.

Bojnice 15. januára (TASR) - Klasické prehliadky, tematické, ale i výstavy boli súčasťou vlaňajšej ponuky Slovenského národného múzea (SNM)- Múzea Bojnice. Minulý rok ho navštívilo dovedna 196.174 ľudí, informovala TASR jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.

Popri klasických denných i nočných prehliadkach mala vlani verejnosť na zámku v Bojniciach možnosť vzhliadnuť i tradičné inscenované podujatia. Tematické prehliadky počas Valentína na zámku, Medzinárodného festivalu duchov a strašidiel, Rozprávkového zámku, Bojnického svetlonosa na zámku či Svätého Mikuláša a Vianoc na zámku absolvovalo dovedna 49.949 ľudí. Múzeum minulý rok zrealizovalo pre svojich návštevníkov i sedem výstavných projektov.

Rôznorodý program pripravilo SNM- Múzeum Bojnice aj tento rok. "Zamilovaným budú vo februári patriť špeciálne nočné prehliadky. V júni si zase pripomenieme 110. výročie úmrtia posledného šľachtického majiteľa Bojnického zámku, grófa Jána Františka Pálffyho. Medzinárodný festival duchov a strašidiel zase vstúpi koncom apríla do svojho jubilejného 25. ročníka, počas ktorého návštevníkom priblížime príbeh Vládcu času," načrtla Gordíková.

Detským smiechom a rozprávkovými príbehmi sa komnaty zámku podľa nej naplnia v júni, a to na Medzinárodný deň detí, ako aj počas Rozprávkového zámku, jeseň zase prinesie nočné prehliadky v rámci akcie Bojnický svetlonos na zámku. "Celoročný program uzatvorí v decembri tradičné podujatie Vianoce na zámku, ktoré prinesie slávnostnú atmosféru a voňavú výzdobu," dodala.