Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

BREZOLUPY: Pri výbuchu dosiaľ neznámej látky zomrel 35-ročný muž

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Obeťou výbuchu je Marián K., na ktorého sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vydal Európsky zatýkací rozkaz ešte 4. februára 2013.

Brezolupy 16. júla (TASR) - Život 35-ročného muža si vyžiadal výbuch dosiaľ neznámej látky, ku ktorému došlo v stredu (15.7.) po 18.00 h v rodinnom dome v Jerichove, časti obce Brezolupy v okrese Bánovce nad Bebravou. Po mužovi, ktorý následkom výbuchu zahynul, polícia vyhlásila v minulosti pátranie na základe vydaného Európskeho zatýkacieho rozkazu. Informoval o tom dnes trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Tridsaťpäťročný muž manipuloval s doteraz neznámou a nebezpečnou látkou, následkom čoho došlo k výbuchu. Pri udalosti utrpel devastačné poranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedol k prípadu Kudlička. Doplnil, že policajný vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Obeťou výbuchu je Marián K., na ktorého sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vydal Európsky zatýkací rozkaz ešte 4. februára 2013. "Osoba je obžalovaná z prečinu podplácania, ktorého sa mala podľa obžaloby dopustiť v roku 2010," informovala dnes TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.