Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Na diaľnici D1 sa dnes začína výmena veľkoplošných dopravných značiek

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Zvislé dopravné značenie sa doplní a vymení na úseku diaľnice D1 medzi križovatkami Trenčín - juh a Považská Bystrica - juh.

Trenčín 3. augusta (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vymení na úseku diaľnice D1 medzi Trenčínom a Považskou Bystricou veľkoplošné dopravné značky. S výmenou značiek sa začne dnes a potrvá do konca septembra.

Ako TASR informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková, nové veľkoplošné dopravné značky budú v novom grafickom prevedení, použije sa nový typ písma. Zároveň sa zmenia názvy dvoch križovatiek. Výmena značiek si vyžiada aj uzávierku dopravy. Zvislé dopravné značenie sa doplní a vymení na úseku diaľnice D1 medzi križovatkami Trenčín - juh a Považská Bystrica - juh.

"Niektoré vybrané miesta pri demontáži starých a montáži nových portálových dopravných značiek si budú vyžadovať úplné uzatvorenie premávky, na dobu 10 až 15 minút v príslušnom jazdnom páse. Pri ostatných prácach sa doprava obmedzí len čiastočne, doprava sa presmeruje z dvoch do jedného jazdného pruhu," pripomenula Žgravčáková.

Ako dodala, pôvodný názov križovatky Trenčín sa zmení na Trenčín - západ a križovatka Nemšová dostane nové pomenovanie Dubnica nad Váhom. "Národná diaľničná spoločnosť sa ospravedlňuje motoristom za znížený komfort," uzavrela hovorkyňa NDS.