Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Do opráv chodníkov investuje radnica v Prievidzi viac ako 200.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavel Neubauer

Rekonštrukcie komunikácií pre peších sa budú realizovať počas tohto i budúceho roka.

Prievidza 18. septembra (TASR) - Prievidzská radnica pripravuje väčšiu rekonštrukciu vybraných chodníkov na území mesta. Na dodávateľa prác už vyhlásila verejnú súťaž, pričom hodnotu zákazky odhadla na 199.794 eur bez dane z pridanej hodnoty. TASR o tom informoval hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"Rozsah opráv chodníkov je definovaný výmenou obrusnej asfaltovej vrstvy chodníka, ktorá bude vybúraná a nahradená vrstvou jemnozrnného asfaltu v hrúbke vrstvy do 50 milimetrov s vyspádovaním chodníka pre odvedenie atmosférických zrážok. Rekonštrukcie chodníkov pozostávajú z nahradenia pôvodnej obrusnej vrstvy zámkovou dlažbou. Chodník bude zároveň výškovo upravený. Súčasťou prác sú i výškové úpravy kanalizačných vpustov, poklopov, posúvačov, hydrantov a iných súčastí spevnených plôch. Rovnako je súčasťou prác aj obnova vodorovného dopravného značenia vyhotoveného z plastických materiálov," ozrejmil Ďureje.

Avizoval, že rekonštrukcie komunikácií pre peších sa budú realizovať počas tohto i budúceho roka, a to v rozsahu stanovenom samosprávou a v zmysle programového rozpočtu mesta.

Uchádzači o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 7. októbra, pričom kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena.