Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trenčiansky kraj

Dom kultúry v Handlovej obnovil techniku pre kino

Ilustračná snímka Foto: TASR - Henrich Mišovič

AVF, u ktorého kino pred deviatimi rokmi digitalizovalo projektor a kino techniku, podľa nej vyhlásil v roku 2023 výzvu na redigitalizáciu, do ktorej sa DK zapojil.

Handlová 24. apríla (TASR) - Dom kultúry (DK) mesta Handlová obnovil techniku na premietanie filmov. Nákup servera, harddiskov a počítača financovalo zariadenie z dotácie z Audiovizuálneho fondu (AVF) a vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

"Kino Baník Handlová prešlo z pôvodnej techniky na digitálnu ešte v roku 2014. Aby sa diváci aj naďalej mohli tešiť pri sledovaní filmov z kvalitného obrazu a zvuku bolo potrebné aktuálnu techniku doplniť o novšie zariadenia," ozrejmila Paulínyová.

AVF, u ktorého kino pred deviatimi rokmi digitalizovalo projektor a kino techniku, podľa nej vyhlásil v roku 2023 výzvu na redigitalizáciu, do ktorej sa DK zapojil. "Po konzultácii so servisným technikom sa v rámci výzvy zameral na obnovu technologického vybavenia jednosálových kín s technológiou D-cinema, a preto žiadosť podal na najrizikovejšiu súčasť projektora, ktorou je kino server a harddisky na ukladanie filmov," priblížila hovorkyňa.

Na nákup techniky získal DK podľa nej maximálnu možnú dotáciu vo výške 8190 eur. "V rámci projektu zakúpil aj počítač kompatibilný s týmito zariadeniami," doplnila.

Celkový rozpočet projektu bol vo výške 18.000 eur, zvyšnú sumu dofinancoval DK z vlastných zdrojov. "Kúpou týchto segmentov sa predĺži životnosť projektora o takmer päť rokov," dodal riaditeľ DK Branislav Čukan.