Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Dotácie vyriešia problém s nedostatkom miest pre škôlkarov

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Senica v rámci toho plánuje rozšírenie škôlky na Základnej škole s MŠ na Ulici J. Mudrocha, v Hlohovci pôjde o dve nové triedy v Základnej škole na Koperníkovej ulici.

Senica/Hlohovec 18. mája (TASR) - Senická radnica i mesto Hlohovec získali od ministerstva školstva v rámci výzvy na rozšírenie kapacít materských škôl (MŠ) finančnú podporu. Senica v rámci toho plánuje rozšírenie škôlky na Základnej škole s MŠ na Ulici J. Mudrocha, v Hlohovci pôjde o dve nové triedy v Základnej škole na Koperníkovej ulici. Výstavba tried pomôže samosprávam riešiť problém, pretože záujem rodičov o umiestnenie detí do predškolských zariadení prevyšoval možnosti v oboch mestách.

"Máme odsúhlasenú dotáciu 29.000 eur, na kapitálové výdavky je z tohto objemu určených 25.000 eur a 4000 eur na bežné výdavky. Spoluúčasť mesta bude minimálne päť percent, čo predstavuje 1450 eur," informoval zástupca primátora Senice Martin Lidaj. Vďaka tomu pribudne ďalšia trieda pre škôlkarov, súčasťou bude aj nová spálňa, chodba a príslušenstvo. Aktuálne sa podľa jeho slov pripravujú podklady na uzatvorenie zmluvy s poskytovateľom dotácie.

V Hlohovci chcú zrealizovať dve nové triedy, 95.000 eur je z projektu určených na kapitálové výdavky a 10.000 eur na bežné výdavky. V súčasnosti mesto čaká na finálnu podobu zmluvy a poukázanie finančných prostriedkov. Predpokladaný termín otvorenia nových kapacít je podľa hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej druhý polrok školského roka 2015/2016.