Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Dubnica nad Váhom vyčlenila na dotácie z rozpočtu 300.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Kluby, organizácie a združenia sídliace v Dubnici nad Váhom môžu žiadať o dotácie z rozpočtu mesta.

Dubnica nad Váhom 18. januára (TASR) - Kluby, organizácie a združenia sídliace v Dubnici nad Váhom môžu žiadať o dotácie z rozpočtu mesta. Radnica na dotácie vyčlenila z rozpočtu 300.000 eur. Informoval o tom primátor mesta Peter Wolf.

V minulom roku podľa neho mesto rozdelilo na dotácie a činnosť desiatok organizácií celkovú sumu viac ako 273.000 eur. Termín podávania žiadostí o dotáciu je do 29. februára, na činnosť môžu žiadať subjekty financie do 30. novembra.

Ako informovala odborná referentka pre mládež a šport dubnickej radnice Annamária Duvačová, o dotáciu je možné žiadať v oblasti športu a telesnej kultúry, v sociálnej a zdravotnej oblasti, v oblasti školstva, výchovy a vzdelávania, kultúry a záujmovej umeleckej činnosti, v oblasti životného prostredia, ako aj v oblasti mládeže, podpory cestovného ruchu a regionálneho rozvoja.

Oprávnenými žiadateľmi o dotáciu sú právnické osoby nezriadené mestom a fyzické osoby - podnikatelia, ktoré pôsobia, majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta alebo poskytujú služby obyvateľom mesta. Podmienkou na poskytnutie dotácie je, aby ku dňu podania žiadosti nemal žiadateľ voči mestu záväzky po lehote splatnosti.