Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Dubničan zaútočil na družku a dcéru polmetrovou mačetou

Ilustračné foto Foto: TASR

Sudkyňa okresného súdu rozhodla, že chlap bude stíhaný väzobne.

Dubnica nad Váhom 8. júna (TASR) – Policajti z Dubnice nad Váhom obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania 55-ročného Dubničana. Na svoju družku a dcéru zaútočil mačetou.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, v byte najskôr slovne zaútočil na svoju 41-ročnú družku. "Častoval ju rôznymi vulgarizmami, zo skrine so šatstvom vzal kovovú rúrku, ktorou na ňu začal útočiť. Následne zobral do ruky sprej a kráčal smerom k vystrašenej žene. Mieril ním do jej tváre a vyhrážal sa, že ju zapáli. Útočníkovi sa podarilo ženu udrieť. Táto ho následne odstrčila tak, že spadol. To ho rozzúrilo ešte viac. Družka utekala do vedľajšej miestnosti a kričala na ich spoločnú 15-ročnú dcéru, nech okamžite volá políciu. Muž sa rozzúril ešte viac a zvesil zo steny takmer polmetrovú mačetu, ktorou zaútočil na svoju družku a dcéru. Zahnal sa na ne, ale trafil kuchynské svietidlo, v dôsledku čoho vypadla v byte elektrina," priblížila Antalová.

Ako dodala, podarilo sa mu poškriabať svoju družku, neutrpela však žiadne vážnejšie zranenie. "Obe mali dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Muž bol už v minulosti raz súdne trestaný. Sudkyňa okresného súdu včera rozhodla, že bude stíhaný väzobne. Mužovi hrozí až trojročný trest odňatia slobody," uzavrela policajná hovorkyňa.