Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Počas horúčav Handlová kropí ulice, pomáha aj starším ľuďom

Ilustračné foto Foto: TASR - Roman Hanc

Novinkou je ručné polievanie chodníkov krhlami.

Handlová 14. augusta (TASR) - Viacero opatrení realizuje handlovská samospráva v súvislosti s horúčavami počas týchto dní. Medzi ne patrí okrem iného aj kropenie ulíc či pomoc starším obyvateľom. Informovala o tom hovorkyňa Handlovej Soryana Hádenová.

"Obyvateľov mesta a širokú verejnosť pravidelne informujeme o aktuálnych výstrahách na webovej stránke mesta, informácie poskytujeme cez mestský rozhlas a zasielame tiež zaregistrovaným občanom správy z vysielania mestského rozhlasu prostredníctvom e-mailu," priblížila Hádenová.

Ako pokračovala, verejnoprospešní pracovníci v týchto dňoch polievajú vodou komunikácie v centre mesta, ako i ďalšie frekventované časti, čím na určitý čas osviežujú ovzdušie, ktoré je momentálne zaprášené v dôsledku rozsiahlej rekonštrukcie centrálnej mestskej zóny. Novinkou je ručné polievanie chodníkov krhlami. "Pomoc poskytujú každý deň i opatrovatelia z mesta, ktorí sa snažia ovplyvniť aspoň to, čo sa dá. Dbajú na dodržiavanie pitného režimu u starých ľudí či prepravu týchto osôb v ranných hodinách, keď nie je také teplo," dodala.