Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trenčiansky kraj

Hasiči si precvičili likvidáciu požiaru na Trenčianskom hrade

Na snímke hasiči si nasadazujú dýchacie prístroje počas simulovaného požiarneho cvičenia v objekte kasární Trenčianskeho hradu 23. apríla 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na previerkovom cvičení sa zúčastnilo deväť príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne so štyrmi kusmi zásahovej techniky.

Trenčín 24. apríla (TASR) - Trenčianski hasiči si precvičili likvidáciu požiaru v historickom objekte. Cvičenie absolvovali v utorok (23. 4.) v kasárni Trenčianskeho hradu. TASR o tom v stredu informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Cieľom cvičenia bolo preverenie času dojazdu hasičskej a záchrannej techniky, ako aj stavu nástupných plôch, precvičenie diaľkovej dopravy vody na hasenie požiaru hadicovým spôsobom a preverenie postupov a taktiky hasenia pri likvidácii požiaru v objekte národnej kultúrnej pamiatky," uviedol Petrík. Hasiči si rovnako podľa neho precvičili prieskum postihnutých priestorov termovíznou kamerou, vyhľadávanie a evakuáciu osôb s následným poskytnutím predlekárskej prvej pomoci.

Na previerkovom cvičení sa zúčastnilo deväť príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne so štyrmi kusmi zásahovej techniky.