Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Pri požiari v Nitrianskych Sučanoch uhynuli desiatky okrasných vtákov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Edmund Őrzszik

Na mieste zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma kusmi techniky, ktorým asistovali dobrovoľní hasiči z Nitrianskeho Rudna a Nitrianskych Sučian.

Nitrianske Sučany 2. júla (TASR) - V Nitrianskych Sučanoch v okrese Prievidza horeli v pondelok dopoludnia štyri jednoduché hospodárske objekty. Požiar si vyžiadal desiatky kusov uhynutého vtáctva a ďalšej drobnej zveri, zasahovali pri ňom profesionálni i dobrovoľní hasiči, informoval TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Na mieste zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s dvoma kusmi techniky, ktorým asistovali dobrovoľní hasiči z Nitrianskeho Rudna a Nitrianskych Sučian. "Profesionálni hasiči, ktorí zasahovali v dýchacích prístrojoch, nasadili za účelom likvidácie požiaru tri hasebné prúdy, súčasne ochladzovali okolité objekty, rozoberali konštrukciu zasiahnutých objektov a rozhrabávali požiarisko," opísal Petrík.

Požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať krátko pred 10.30 h. "Následkom požiaru uhynulo zhruba 100 kusov okrasného vtáctva, asi desať zajacov a desať sliepok. Na mieste bol prítomný aj zisťovateľ príčin požiaru. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania," dodal hovorca hasičov v Trenčianskom kraji.