Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Kinosálu v Partizánskom zmodernizovali. Za viac ako 200-tisíc eur

Zmodernizovaná kinosála s novými sedadlami, zvukom ako i vzduchotechnikou môžu využívať návštevníci Panoramatického 3D kina v Partizánskom. Foto: TASR/Alexandra Moštková

v Partizánskom je jedno z najmodernejších kín na Slovensku.

Partizánske 11. júna (TASR) - Zmodernizovanú kinosálu s novými sedadlami, zvukom ako i vzduchotechnikou môžu oddnes využívať návštevníci Panoramatického 3D kina v Partizánskom. Investícia do jej rekonštrukcie stála bezmála 200.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

"Tieto financie boli predovšetkým zo zdrojov mesta s tým, že uvedenú aktivitu podporil aj Audiovizuálny fond, pokiaľ ide o hradenie časti nákladov súvisiacich s inštaláciou nových sedadiel," spresnil primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Pripomenul, že mesto začalo s prípravou realizácie tejto aktivity už vlani a vyvrcholila práve samotnou rekonštrukciou, ktorá znamená, že v Partizánskom je jedno z najmodernejších kín na Slovensku. "Táto investícia neznamená len modernizáciu kinosály a lepšie prostredie pre tých, ktorí budú chodiť na premiéry filmov, ale táto kinosála sa už počas minulého volebného obdobia stala miestnosťou, kde bývali slávnostné zasadnutia mestského zastupiteľstva, a to predovšetkým pri príležitosti oceňovania osobností," poznamenal.

Rekonštrukcia, ako ozrejmil dodávateľ prác Miloš Tourek zo spoločnosti AV media so sídlom v Prahe, obsahovala niekoľko častí a zahŕňala inštaláciu nových akustických podhľady, akustického obloženia stien, inštaláciu nových rozvodov elektroinštalácie, vzduchotechniky, zároveň je vzduchotechnika rozvedená aj pod novými predĺženými schodmi, na ktorých sú nainštalované nové sedadlá. Tiež sa vymenili podlahové krytiny a ďalšie drobnosti. "Ďalšou vecou, ktoré kino získalo okrem zvuku, sú nové výstuže a kabeláže pre nový revolučný zvukový systém dolby atmos. Ide o systém, ktorý je trojdimenzionálny a Oscara za neho dostal aj film Gravitácia," doplnil.

Panoramatické 3D kino pripravuje podľa jeho správcu a poslanca mestského zastupiteľstva Ľubomíra Beňa podobne ako dosiaľ filmové novinky, ako i tituly pre náročného diváka, ktoré boli ocenené na rôznych svetových festivaloch. "Už teraz v jesenných mesiacoch pripravujeme priame prenosy z Metropolitnej opery, Boľšoj teatra. Sú to priame prenosy zo satelitných systémov a sú to alternatívne programy, ktoré predpokladáme, že budú pre obyvateľov zaujímavé," ozrejmil. Beňo zároveň nevylúčil, že sa obnovy dočká aj zvyšná časť priestorov kina, ktorá však bude závisieť od finančných možností mesta.

Zmodernizovaná kinosála s novými sedadlami, zvukom ako i vzduchotechnikou môžu využívať návštevníci Panoramatického 3D kina v Partizánskom.
Foto: TASR/Alexandra Moštková