Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Klientske centrum zatiaľ v Prievidzi nebude

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ministerstvo vnútra hľadá vhodnú budovu, do ktorej by ho umiestnil.

Prievidza 10. júna (TASR) - Klientske centrum v Prievidzi v dohľadnom čase nevznikne. Keďže okresný úrad (OÚ) sídli na viacerých miestach v meste, ministerstvo vnútra (MV) hľadá vhodnú budovu, do ktorej by ho umiestnil.

Klientske centrá sa ministerstvo snaží umiestniť pri OÚ v mestách, kde to umožňujú priestorové kapacity a finančné možnosti rezortu. "Do konca tohto roka chceme mať v plnej prevádzke viac ako 50 klientskych centier. V ostatných okresných mestách priebežne rokujeme so samosprávami v snahe nájsť riešenie vhodné pre občanov," uviedla pre TASR Dana Pohlodová z Tlačového odboru Ministerstva vnútra SR.

Ako ďalej ozrejmila, v Prievidzi ministerstvo rokovalo s majiteľmi dvoch objektov, ktoré vyhovovali jeho kritériám na vybudovanie klientskeho centra. "Možnosti nadobudnutia nehnuteľností pre nás ale neboli finančne vyhovujúce, preto stále hľadáme ďalšie alternatívy pre klientske centrum v Prievidzi," doplnila.

Prievidzský OÚ má na starosti aj agendu v okrese Partizánske, kde už klientske centrum existuje. V Prievidzi sídli osem odborov na štyroch miestach. Prednosta OÚ Jozef Stopka spresnil, že v spolupráci s ministerstvom hľadajú vhodnú budovu, do ktorej by umiestnili všetky odbory. "I keď v súčasnom období celý výkon štátnej správy prebieha v štyroch budovách, ktoré sú vo vlastníctve štátu a nie sú od seba neprimerane vzdialené, snažíme sa k čo najväčšej spokojnosti vybaviť našich klientov a byť im nápomocní pri riešení ich problémov. Aj pokiaľ ich problémy by mali riešiť viaceré odbory v spolupráci tak, aby vybavili svoje požiadavky na jednom mieste," objasnil.

Na OÚ v Prievidzi v súčasnom období pracuje 102 zamestnancov, ktorí vybavia takmer 30.000 občanov ročne.