Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

O poslanecké kreslá je záujem v Bošanoch, Chynoranoch i Skačanoch

Ilustračné foto Foto: TASR

Napríklad v Skačanoch chce byť obecným poslancom v deväťčlennom zastupiteľstve celkom 23 obyvateľov, pričom 14 z nich kandidujú ako nezávislí.

Partizánske 21. októbra (TASR) - Viac ako dvojnásobný záujem o poslanecký post ako je miest v obecnom zastupiteľstve pre nadchádzajúce volebné obdobie prejavili obyvatelia Bošian, Chynorian a Skačian v okrese Partizánske. V Bošanoch, Veľkom Klíži a Ostraticiach zaregistrovali miestne volebné komisie aj po piatich kandidátoch na starostov. Vyplýva to z informácií uvedených na stránkach obcí.

Bošany

O 11 poslaneckých stoličiek v Bošanoch má záujem celkom 33 obyvateľov, z toho politické strany a hnutia nominovali 18 ľudí, zvyšnú časť tvoria nezávislí kandidáti. O hlasy voličov sa bude v novembrových voľbách uchádzať aj päť nezávislých kandidátov na starostu, súdna exekútorka Natália Ďuráková, manažér Jaroslav Kúdela, prednosta Obecného úradu Branislav Pajda, riaditeľ Centra voľného času Ivan Valko a súčasný starosta obce Pavel Štros.

Chynorany

Podobný záujem o miesto v obecnom zastupiteľstve je aj v Chynoranoch. O deväť postov sa tam uchádza 25 Chynorančanov, z toho 19 nominovali politické strany. Miestna volebná komisia zaregistrovala dvoch nezávislých kandidátov na starostu, a to súčasnú starostku Máriu Lachkovičovú a stavebného technika Mariána Bakytu.

Skačany


V Skačanoch chce byť obecným poslancom v deväťčlennom zastupiteľstve celkom 23 obyvateľov, pričom 14 z nich kandidujú ako nezávislí. Záujem starostovať tejto obci majú štyria kandidáti: súčasný starosta Ladislav Struhár (KDH, Smer-SD), živnostník Juraj Kližan (nezávislý), technik Marián Kližan (nezávislý) a poštová doručovateľka Mária Kosnovská (SaS, Sieť, Nova, Most-Híd, SDKÚ-DS).

Veľký Klíž a Ostratice

Po piatich kandidátoch na starostov zaregistrovali komisie vo Veľkom Klíži a Ostraticiach. Veľkoklížskym starostom chce byť učiteľka Jana Hudoková (Sieť), samostatne zárobkovo činná osoba (SZČO) Anna Húdoková (nezávislá), technik František Macúch (nezávislý), novinár Peter Maťašeje (nezávislý) a SZČO Tatiana Sasková (Smer-SD). O sedem miest v zastupiteľstve tam má záujem dvakrát viac ľudí, z toho 12 nominovali politické strany. O miesto starostu v Ostraticiach má záujem ten súčasný Ján Podoba, SBS-kár Vladimír Bebjak, stavebný technik Stanislav Margolien, mechanik Ján Števica a výsluhový dôchodca Vojtech Volf. Všetci idú do volieb ako nezávislí kandidáti. Do sedemčlenného zastupiteľstva kandiduje 14 ľudí, z toho traja ako nezávislí.

Komunálne voľby budú 15. novembra.