Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Križovatka na Nitrianskej ceste v Partizánskom bude mať smart prvky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vláda SR mestu na modernizáciu križovatky schválila na svojom výjazdovom rokovaní v Trenčíne vlani v decembri dotáciu 51.200 eur.

Partizánske 18. januára (TASR) - Križovatka na ceste I/64 na Nitrianskej ceste v Partizánskom bude mať po novom smart prvky. Modernizáciu dopravného uzla v predpokladanej hodnote viac ako 70.000 eur bude mesto financovať z dotácie od štátu a vlastných zdrojov. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Projektový zámer zahŕňa inštaláciu radiča STC s pripojením na internet, výmenu žiarovkových návestidiel za LED technológiu, inštaláciu kamier namiesto indukčných slučiek, ako i umiestnenie počítačov času - pomocných dopravných signálov odpočítavania.

"Realizáciou projektového zámeru sa prispeje k lepšiemu spriechodneniu križovatky a taktiež sa očakáva uvoľnenie dopravných zápch v špičkách," skonštatoval Božik.

Vláda SR mestu na modernizáciu križovatky schválila na svojom výjazdovom rokovaní v Trenčíne vlani v decembri dotáciu 51.200 eur. Ďalších 21.040 eur zaplatí samospráva z vlastných zdrojov. Presnú sumu celkových nákladov mesto vyčísli po ukončení verejného obstarávania, dodal primátor.