Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Kultúru a záujmovú umeleckú činnosť podporí Trenčín sumou 70.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dotácie je možné poskytnúť iba na základe riadne vyplnenej žiadosti na predpísanom formulári spolu s povinnými prílohami a za predpokladu, že žiadateľ má vyrovnané záväzky voči mestu.

Trenčín 5. februára (TASR) – V tomto roku poskytne mesto Trenčín na kultúru a záujmovú umeleckú činnosť v rámci grantového kola dotácie v celkovej výške 70.000 eur. Informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová.

„Mesto môže poskytnúť dotáciu právnickým osobám, ktorých nie je zriaďovateľom, a fyzickým osobám, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta, pôsobia, alebo vykonávajú činnosť na území mesta a poskytujú služby jeho obyvateľom,“ priblížila Ságová. Podľa jej slov dotácie je možné poskytnúť iba na základe riadne vyplnenej žiadosti na predpísanom formulári spolu s povinnými prílohami a za predpokladu, že žiadateľ má vyrovnané záväzky voči mestu.

Ako dodala, žiadosti treba odovzdať najneskôr do 29. februára v podateľni mestského úradu, prípadne zaslať poštou. „Úplnú žiadosť s rozpočtom projektu je potrebné poslať aj v elektronickej podobe na mailovú adresu kultura@trencin.sk. Je neoddeliteľnou súčasťou písomnej žiadosti. Na rokovanie komisie kultúry a cestovného ruchu budú predložené iba kompletne a čitateľne vyplnené žiadosti so všetkými povinnými prílohami,“ zdôraznila trenčianska hovorkyňa.