Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Kúpaliská v Partizánskom i Bánovciach navštevujú tisíce ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Návštevníci bánovského kúpaliska majú k dispozícii detský, oddychový a plavecký bazén, tiež rôzne atrakcie.

Partizánske/Bánovce nad Bebravou 12. augusta (TASR)- Prevádzkovatelia Letného kúpaliska Dúha v Partizánskom, ako i Termálneho kúpaliska Pažiť v Bánovciach nad Bebravou, si tohtoročnú sezónu pochvaľujú. Vďaka horúcemu počasiu ich navštevujú ticíce ľudí.

"Zatiaľ je sezóna dobrá, či bude vynikajúca, uvidíme na konci augusta. Priemernú návštevnosť v týždni odhadujeme na 1000 ľudí denne," povedal dnes pre TASR prevádzkar Dúhy Dušan Šlosár.

Doplnil, že Dúha veľké novinky na tohtoročnú sezónu pre návštevníkov nepripravila, okrem bežnej údržby to bolo odstránenie dlaždíc na tribúne pri veľkom plaveckom bazéne. "Dlaždice, ktoré boli opotrebované, sme odstránili a vymenili ich za jednoliaty povrch. Je trochu zdrsnený, takže ľudia by sa na ňom nemali pošmyknúť," spresnil.

Na kúpalisku v širšom centre Partizánskeho má verejnosť možnosť okúpať sa v štyroch bazénoch s teplotami od 26 do 32 stupňov Celzia, ide o veľký plavecký, sedací oddychový bazén, bazén s atrakciami a detské brodisko. "Ceny po minulom roku ostali nezmenené, rovnako platí, že každý dôchodca a dieťa dostáva v cene vstupného pollitrovú fľašu minerálky," dodal Šlosár.

Termálne kúpalisko Pažiť na okraji Bánoviec nad Bebravou navštívia denne podľa slov jeho prevádzkara Rudolfa Mäsiara stovky ľudí. "Priemerná denná návštevnosť závisí od počasia, počas pracovného týždňa je to 600 až 700 ľudí, cez víkend je ich, samozrejme, viac. Tohtoročnú letnú sezónu si pochvaľujeme, je určite lepšia ako minulý rok," uviedol.

Návštevníci bánovského kúpaliska majú k dispozícii detský, oddychový a plavecký bazén, tiež rôzne atrakcie. Teplota vrtu termálnej vody je 43 stupňov Celzia, pri napúšťaní bazénov sa ochladzuje na 29 až 30 stupňov Celzia.