Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Lazany chcú modernizovať osvetlenie z fondov Európskej únie

Ilustračné foto Foto: TASR/Eduard Fašung

Na dodávateľa prác už vyhlásila aj verejnú súťaž, predpokladané náklady na projekt odhadla na 127.823 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Lazany 25. júla (TASR) - Vybudovať nové, moderné, technicky a ekonomicky efektívne verejné osvetlenie v obci má v pláne samospráva Lazian (okres Prievidza). Na dodávateľa prác už vyhlásila aj verejnú súťaž, predpokladané náklady na projekt odhadla na 127.823 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

"Keďže nedisponujeme takýmto objemom financií, rozhodli sme sa, že podobne ako iné obce zareagujeme na výzvu ministerstva hospodárstva, ktorá sa týka modernizácie osvetlenia v obciach a mestách," povedala pre TASR starostka Lazian Jana Matiašková.

Doplnila, že obec si už žiadosť o nenávratný finančný príspevok na ministerstvo podala, pričom žiada o prostriedky v rovnakom objeme, ako sú predpokladané náklady na projekt. V prípade úspešnosti sa bude spolupodieľať na financovaní vo výške piatich percent z celkových nákladov.

Modernizácia osvetlenia by sa mala realizovať na celom území obce. Uchádzači o zákazku môžu svoje ponuky predkladať do 10. augusta, víťaz verejného obstarávania by mal práce zrealizovať do 120 dní od podpisu zmluvy o dielo.