Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Materskú školu v Handlovej zrekonštruovali za viac ako 200.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Handlovská radnica na túto investíciu získala financie z Environmentálneho fondu.

Handlová 23. septembra (TASR) - K zníženiu nákladov na teplo by mala prispieť rekonštrukcia budovy Materskej školy (MŠ) na Ulici SNP v Handlovej, ktorú realizovala od začiatku leta a v týchto dňoch dokončila bratislavská stavebná firma. Handlovská radnica na túto investíciu získala financie z Environmentálneho fondu vo výške takmer 200.000 eur.

Práce na MŠ zahŕňali zateplenie jej fasády a strechy, výmenu okien a dverí. "Zateplenie stavebných konštrukcií budovy výrazným spôsobom prispeje k zlepšeniu tepelnotechnických parametrov, čo v konečnom dôsledku povedie k predĺženiu životnosti či zlepšeniu ekonomických parametrov prevádzky," ozrejmil dnes pre TASR Peter Cagáň z Referátu regionálneho rozvoja a strategického plánovania Mestského úradu v Handlovej.

Poznamenal, že veľkým prínosom projektu bola jeho realizácia vzhľadom na užívateľov budovy, ktorými sú najmä deti vo veku od troch do šiestich rokov. "Tie budú mať tepelný komfort, ktorý bude oveľa efektívnejšie regulovateľný v letných či zimných mesiacoch," skonštatoval.

Celkové náklady na rekonštrukciu predstavovali 209.938,67 eura, z toho schválená dotácia z Environmentálneho fondu je vo výške 199.441,73 eura, zvyšnú sumu uhradí mesto zo svojho rozpočtu. Zákazku zrealizovala Make technology, s.r.o., so sídlom v Bratislave.