Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Mesto Trenčín si požičia 1,8 milióna eur na investičné akcie

Richard Rybníček, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka je úver určený na niekoľko desiatok investičných akcií, ktoré mesto čakajú v tomto i budúcom roku.

Trenčín 21. októbra (TASR) – Mesto Trenčín si požičia od Tatra banky ešte v tomto roku 1,8 milióna eur. Prijatie bankového úveru, ktorý je aj súčasťou tohtoročného rozpočtu Trenčína, schválili na dnešnom zasadnutí poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa trenčianskeho primátora Richarda Rybníčka je úver určený na niekoľko desiatok investičných akcií, ktoré mesto čakajú v tomto i budúcom roku. Jednou z najdôležitejších bude vybudovanie podchodu pre chodcov pod železničnú trať smerom z Trenčína na Bánovce nad Bebravou, kde sa náklady podľa neho vyšplhajú na asi 300.000 eur.

"Ideme z týchto peňazí riešiť napríklad aj chodník z mestskej časti Opatová na sídlisko Sihoť, kde plánujeme investíciu vo výške asi 60.000 eur. Z úveru budeme financovať detské ihriská, cesty, rekonštrukciu škôl a škôlok. Ide o investičné akcie, ktoré sa týkajú každej jednej mestskej časti. Veľká časť z úveru sa použije už v tomto roku, asi 350.000 až 400.000 eur sa prenesie do investičných akcií v budúcom roku," doplnil trenčiansky primátor.

Celková výška úveru od Tatra banky bude 1,8 milióna eur, jeho splatnosť je desať rokov a úroková sadzba 0,6 percenta.