Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Muž z Prievidzského okresu násilím pýtal peniaze od svojej matky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Konanie svojho syna žena oznámila na polícii a obvinený je na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Prievidzi z 26. septembra stíhaný väzobne.

Prievidza 28. septembra (TASR) - Zo zločinu lúpeže obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 22-ročného muža z okresu Prievidza. "Obvinený od konca augusta až do 22. septembra opakovane žiadal od svojej matky peniaze, pričom išlo o menšie sumy, a to od 15 do 20 eur," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako uviedla, muž na svoju matku pri tom, ako od nej pýtal peniaze a ona mu ich odmietla dať, aj viackrát fyzicky zaútočil. "Počas jeho posledného skutku, 22. septembra večer sotil matku tak, že spadla na zem a narazila si lakeť, rameno, mala pomliaždenú hrudnú chrbticu a hlavu v zátylku. Potom ju poslal do bankomatu, aby išla peniaze vybrať, čo aj spravila. Jej zranenie si vyžiadalo lekárske ošetrenie so zatiaľ neurčenou dobou práceneschopnosti a obmedzenia na bežnom spôsobe života," ozrejmila.

Konanie svojho syna žena oznámila na polícii a obvinený je na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Prievidzi z 26. septembra stíhaný väzobne. "Za tento skutok, ak ho súd uzná vinným, mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala Antalová.