Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Na dostavbu štadióna si bánovská samospráva vezme aj úver

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Prijatie termínovaného úveru vo výške 403.000 eur so splatnosťou 60 mesiacov na financovanie tejto investičnej akcie odobrili i tamojší mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní v septembri.

Bánovce nad Bebravou 26. septembra (TASR) - Na dostavbu zimného štadióna si samospráva Bánoviec nad Bebravou zoberie úver. Financie, ku ktorým pridá i ďalšie z mestského rozpočtu, sú potrebné na to, aby bolo športovisko prevádzkyschopné.

Prijatie termínovaného úveru vo výške 403.000 eur so splatnosťou 60 mesiacov na financovanie tejto investičnej akcie odobrili i tamojší mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní v septembri.

Ďalších 400.000 eur na dostavbu štadióna pridá mesto zo svojho rozpočtu, financie sa mu podarilo ušetriť. "Táto finančná čiastka na dostavbu zimného štadióna by mala byť dostačujúca na skolaudovanie a spustenie prevádzky. Samozrejme, zostanú tam ešte časti stavby, ktoré si myslím, mesto Bánovce nad Bebravou pri dobrej finančnej kondícii by malo do budúcna zvládnuť. A postupne každým rokom by mali byť tieto stavebné práce k dostavbe zimného štadióna podľa pôvodného projektu dokončené," uviedol pre TASR primátor Marián Chovanec.

Od úplne pôvodnej projektovej dokumentácie mesto upustilo, zimný štadión navrhnutý podľa nej označil Chovanec za "dosť nadštandardný" a na podmienky mesta a z budúceho hľadiska prevádzky neúnosný.

Spustenie prevádzky športoviska je časovo závislé od podpisu zmluvy o dielo, keďže mesto už vysúťažilo dodávateľa prác. "Od dátumu podpisu zmluvy už nič nebude brániť tomu, aby sa preinvestovali prostriedky z rozpočtu mesta a začalo sa so stavbou. Je ťažko povedať, aké budú podmienky na jednotlivé stavebné úkony," ozrejmil primátor s tým, že pri optimistickom variante by mohlo mesto spustiť prevádzku športoviska počas zimných prázdnin alebo začiatkom januára budúceho roka.