Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

V dubnickom dome horelo na balkóne, ľudia sa nadýchachali splodín

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Po uhasení zadymený priestor schodiska hasiči dôkladne odvetrali a za prítomnosti príslušníkov polície bytový dom skontrolovali.

Nová Dubnica 10. júna (TASR) - Dubnickí hasiči zasahovali pri požiari na balkóne, ku ktorému došlo v utorok (9.6.) okolo poludnia na druhom poschodí v spoločných priestoroch obytného domu Na ulici sv. Cyrila a Metoda v Novej Dubnici v okrese Ilava. V dôsledku požiaru plastových dverí v priestoroch balkóna sa splodinami z horenia otrávili dvaja ľudia. TASR informoval dnes hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Obyvatelia z postihnutej bytovky sa nachádzali pred budovou. Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch nasadili na likvidáciu požiaru jeden vysokotlaký prúd. V dôsledku zadymenia boli splodinami horenia intoxikované dve osoby, ktorým hasiči do príchodu posádky Záchrannej zdravotnej služby poskytli predlekársku prvú pomoc," uviedol Petrík.

Ako dodal, po uhasení zadymený priestor schodiska hasiči dôkladne odvetrali a za prítomnosti príslušníkov polície bytový dom skontrolovali.