Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Obyvateľom Prievidze v hmotnej núdzi rozdali viac ako 45.000 eur

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Dušan Hein

Mesto v Prievidza vyplatilo vlani obyvateľom okrem iných finančných dotácií a príspevkov aj viaceré jednorazové finančné čiastky.

Prievidza 2. februára (TASR) - Mesto v Prievidza vyplatilo vlani obyvateľom okrem iných finančných dotácií a príspevkov aj viaceré jednorazové finančné čiastky. Dovedna 46.064 eur tak dostali rodiny s maloletými deťmi, dôchodcovia či osamelo žijúci obyvatelia, ktorí sa nachádzajú v hmotnej núdzi.

"Jednorazová dávka v hmotnej núdzi bola občanom nášho mesta poskytnutá na preklenutie finančnej tiesne pri vybavovaní si zákonných nárokov, na mimoriadne výdavky spojené s účasťou dieťaťa v škole prírody, na zakúpenie školských potrieb, na mimoriadne výdavky na nevyhnutné ošatenie a pokrytie časti liečebných nákladov," uviedol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

Najväčšou odovzdanou čiastkou bol príspevok pre novonarodené deti - 19.670 eur, ktorý dostalo 281 žiadateľov, nasleduje vianočný príspevok pre 133 rodín s deťmi (9975 eur), príspevok pre 83 rodín s maloletými deťmi (9941 eur), pre 154 osamelo žijúcich občanov (4605 eur) a pre 50 dôchodcov (1900 eur).