Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Ostratice majú záujem zrekonštruovať dom smútku i centrum obce

Ilustračné foto Foto: TASR

Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu domu smútku odhadla obec na 81.622,70 eura bez DPH, revitalizáciu centra na 79.726,58 eura bez DPH.

Ostratice 8. januára (TASR) - Samospráva Ostratíc v okrese Partizánske má záujem zrekonštruovať miestny dom smútku i centrum obce. Na dodávateľov prác oboch projektov, ktoré chce financovať z fondov Európskej únie, už vyhlásila aj verejné súťaže. Náklady na obe investície predstavujú dovedna viac ako 160.000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z oznámení, ktoré obec uverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

"V prípade domu smútku pôjde o jeho celkovú rekonštrukciu a modernizáciu vrátane strechy, ktorá je v havarijnom stave a kvôli tomu nám zateká do budovy a na okná. Druhým projektom je nové exteriérové riešenie centra Ostratíc, vrátane prvkov malej architektúry ako sú lavičky, tiež spevnených plôch a sadových úprav. Chceme, aby centrum obce vyzeralo reprezentatívne. Keďže sme v minulosti už zrekonštruovali obecný úrad, máme záujem, aby aj jeho okolie vyzeralo pekne," priblížil dnes pre TASR starosta Ostratíc Ján Podoba.

Náklady na rekonštrukciu a modernizáciu domu smútku odhadla obec na 81.622,70 eura bez DPH, revitalizáciu centra na 79.726,58 eura bez DPH. Záujemcovia o realizáciu projektov môžu svoje ponuky predkladať do 26. januára, kritériom pre výber víťaza v oboch súťažiach je najnižšia cena.

Samospráva Ostratíc má záujem oba projekty financovať z Programu rozvoja vidieka 2014-2020. Žiadosti o nenávratné finančné prostriedky podá podľa starostu v dohľadnom čase. "O zdroje z tohto operačného programu sa uchádza veľa obcí, preto ich pridelenie bude závisieť od kvality projektov. No skúsiť to chceme," dodal.