Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Peter Kaščák je opäť primárom na klinike v Trenčíne

Na archívnej snímke Peter Kaščák Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Riaditeľ Kaščáka odvolal z funkcie primára 20. júla kvôli natáčaniu hudobného klipu skupiny Karpatské chrbáty v priestoroch pôrodnice.

Trenčín 23. októbra (TASR) – Odvolaný primár gynekologicko-pôrodníckej kliniky Fakultnej nemocnice (FN) Trenčín Peter Kaščák je opäť vo funkcii. Ako jediný uchádzač o pozíciu primára vyhral výberové konanie.

“Výberové konanie na obsadenie miesta primára gynekologicko–pôrodníckej kliniky vo FN Trenčín sa uskutočnilo 13. a 14. októbra 2015. Prihlásil sa jeden uchádzač. MUDr. Peter Kaščák splnil predpoklady a požiadavky vyhlasovateľa výberového konania. Uchádzač vyhovel stanoveným podmienkam, výberová komisia ho odporučila a následne ho riaditeľ FN Trenčín menoval na pozíciu primára gynekologicko–pôrodníckej kliniky,” uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Gembešová.

Riaditeľ Fakultnej nemocnice v Trenčíne odvolal Kaščáka z funkcie primára gynekologicko-pôrodníckej kliniky 20. júla. Dôvodom bolo natáčanie hudobného klipu skupiny Karpatské chrbáty v priestoroch pôrodnice, čo vedenie klasifikovalo ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny. V Trenčíne zorganizovali petíciu proti jeho odvolaniu, podporné stanovisko vyjadrilo Kaščákovi aj 62 zamestnancov kliniky, ktorí vo svojom stanovisku ocenili výsledky dosiahnuté pod Kaščákovým vedením.