Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

MYJAVA JE HORE NOHAMI: Prepadli tam pobočku banky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Drozd

Polícia zatiaľ neuviedla, koľko bolo páchateľov, výšku škody ani ďalšie podrobnosti.

Myjava 11. októbra (TASR) – Polícia vyšetruje lúpežné prepadnutie pobočky banky, ku ktorému došlo vo štvrtok v Myjave. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

"Môžem potvrdiť, že v Myjave bola prepadnutá pobočka banky. Momentálne prebiehajú na mieste zaisťovacie úkony," povedala hovorkyňa. Polícia zatiaľ neuviedla, koľko bolo páchateľov, výšku škody ani ďalšie podrobnosti.

Výberová chronológia prepadov bánk na území SR v rokoch 2017 a 2018:

16. júla 2018 - Kráľovský Chlmec: Ozbrojený muž prepadol banku na východe Slovenska v Kráľovskom Chlmci. Pracovníčke banky maskovaný muž prikázal, aby mu vydala hotovosť a celý čas na ňu mieril zbraňou. V banke bolo v čase prepadnutia šesť ľudí.

1. júna 2018 – Krompachy: Muž prepadol pobočku VÚB banky na Lorencovej ulici v Krompachoch (okres Spišská Nová Ves). Nožom ohrozoval jednu zo zamestnankýň banky a držal ju ako rukojemníčku. Druhej pracovníčke sa podarilo uniknúť. Lupič sa vzdal po zhruba dvoch hodinách po komunikácii s policajnými vyjednávačmi. Personál banky vyviazol bez zranení.

9. novembra 2017 - Bratislava: V centre Bratislavy prepadli pobočku banky na Námestí SNP. K ozbrojenej lúpeži došlo krátko po 15.00 h, zranených si nevyžiadala. Muž, ozbrojený krátkou guľovou zbraňou, vošiel do priestorov banky a pod hrozbou jej použitia požadoval od zamestnankyne vydanie finančnej hotovosti. Zamestnankyňa mu finančnú hotovosť odmietla vydať, na čo páchateľ z miesta odišiel na neznáme miesto.

11. októbra 2017 – Šaľa: Pobočku Slovenskej sporiteľne v Šali prepadli dve osoby. Z banky ukradli hotovosť.

8. septembra 2017 - Bratislava: Neznámy páchateľ ozbrojený pištoľou si z pobočky banky na Galvaniho ulici v Bratislave odniesol približne 20.000 eur. Po lúpeži odišiel ma čiernej motorke na neznáme miesto po Studenej ulici v smere na Zlaté piesky. K zraneniu osôb nedošlo.

31. júla 2017 - Bratislava: Krátko pred 16.00 h vošiel do pobočky banky na Topoľčianskej ulici v bratislavskej Petržalke neznámy páchateľ ozbrojený krátkou guľovou strelnou zbraňou. Pod hrozbou požadoval od zamestnancov banky vydanie finančnej hotovosti. Zamestnankyňa mu z obavy o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť vo výške približne 6000 eur. Neznámy páchateľ následne utiekol smerom k budove Technopolu.

3. mája 2017 - Kremnica: Strelným poranením sa skončilo lúpežné prepadnutie pobočky banky, ktoré sa stalo v Kremnici, 44-ročného Jaroslava z Ružomberka spacifikovala hliadka Mestskej polície (MsP) v Kremnici. Ozbrojený muž vošiel so zbraňou v ruke do pobočky banky, kde si pýtal peniaze. Z banky vybehol von, kde sa ho podarilo spacifikovať hliadke MsP, ktorá použila voči páchateľovi služobnú zbraň.

19. januára 2017 - Bratislava: Páchateľ ozbrojený krátkou strelnou zbraňou vošiel do pobočky banky na Komárnickej ulici v Bratislave krátko pred 15.30 h. Tam pod hrozbou zbrane žiadal o vydanie finančnej hotovosti, ktorú mu zamestnankyňa v obave o život a zdravie vydala. Peniaze vložil do žltočiernej igelitovej tašky. Následne z pobočky ušiel doľava medzi bytovky. Počas prepadu sa v pobočke nenachádzal žiaden klient a nikto sa nezranil.