Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Poslanci Trenčína neschválili pozemky pre ŽSR, plaváreň to neovplyvní

Erb mesta Trenčín Foto: Heraldický register

Pozemky chcelo mesto ŽSR prenajať za symbolické euro až do ukončenia výstavby, na schválenie bola potrebná trojpätinová väčšina poslaneckých hlasov.

Trenčín 28. októbra (TASR) – Mestské zastupiteľstvo dnes neschválilo prenájom pozemkov spoločnosti Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) súvisiace s modernizácie železničnej trate na traťovú rýchlosť 160 kilometrov za hodinu.

Súčasťou tzv. malej stavby je aj vybudovanie dopravného prístupu do trenčianskej mestskej časti Záblatie a Zlatovce, rovnako ako vybudovanie infraštruktúry k novej nefunkčnej letnej plavárni.

Výstavba sietí k nefunkčnej novej letnej plavárni v Trenčíne však podľa primátora Richarda Rybníčka ohrozená nie je. „Dohody ohľadom malej stavby so ŽSR platia, procesy pokračujú, v tejto chvíli táto situácia neovplyvní tento proces. Nič zásadného sa nestalo. Nevidím v tom nič iné, ako zmätok,“ skonštatoval Rybníček s tým, že rozhodnutie poslancov neovplyvní ani budúcoročné otvorenie letnej plavárne.

Pozemky chcelo mesto ŽSR prenajať za symbolické euro až do ukončenia výstavby, na schválenie bola potrebná trojpätinová väčšina poslaneckých hlasov. Podľa poslanca Eduarda Hartmanna, ktorý za prenájom hlasoval, je už stavba rozbehnutá. „Ja osobne si myslím, že sa to malo schváliť, ale asi to zostane na ďalších poslancoch. Je to škoda, že sa to neschválilo. Nejakým spôsobom sa to vyriešiť musí. Ja si neviem predstaviť, že jedna časť sa odstaví a zostane tam diera,“ zdôraznil Hartmann.

Rybníčkovu informáciu potvrdila aj hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková. „Z pohľadu realizácie stavby nemá tento postup mestského zastupiteľstva žiadny dopad na realizáciu stavby,“ skonštatovala Pavliková.