Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Považskej Teplej otvorili nové multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto Foto: Pavel Neubauer/TASR

Mesto získalo na ihrisko vládnu dotáciu 40.000 eur.


Považská Bystrica 6. februára (TASR) – V považskobystrickej miestnej časti Považská Teplá dnes za prítomnosti ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera a splnomocnenca vlády SR pre mládež a šport Dušana Galisa slávnostne otvorili nové multifunkčné ihrisko. Mesto ho vybudovalo z dotácie Úradu vlády SR v rámci programu Podpora rozvoja športu na rok 2015 so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk pre deti a mládež. Mesto získalo na ihrisko vládnu dotáciu 40.000 eur.

Podľa ministra Richtera žijeme dobu, kedy takmer každé majetkovo nevysporiadané športovisko končí v rukách developérov a stavajú sa tam parkoviská alebo obchodné reťazce. "Práve preto je dôležité aj to, aby sa to, čo ubudlo, nejakým spôsobom nahradilo. Aby sa to nahrádzalo najmä pri školách, kde to môžu deti využiť aj v rámci telesnej výchovy, ale aj po skončení vyučovania," zdôraznil minister s tým, že podobné multifunkčné ihriská, ktorých z vládnej dotácie postavili už niekoľko stoviek, dokážu pritiahnuť mládež na športoviská.

Poďakovanie podľa neho patrí aj mestu, ktoré sa rozhodlo investovať do podobného projektu, keďže náklady na vybudovanie ihriska pokryje vládna dotácia iba sčasti, zvyšok musí dofinancovať samospráva.

Podľa považskobystrického primátora Karola Janasa ide o piate ihrisko, je však prvým v miestnych častiach. "Od zániku futbalu v tejto prímestskej časti, keď tu súkromníci zlikvidovali ihrisko, mala Považská Teplá veľký problém s týmto športoviskom. Sme radi, že Úrad vlády SR podporil Považskú Bystricu touto dotáciou a môžeme tak vybudovať v areáli školy multifunkčné ihrisko, ktoré čiastočne nahradí futbalistom, ale aj záujemcom o iné športy stratu ihriska," povedal Janas.

Multifunkčné ihrisko vybudovali v priestore za základnou školou, na mieste bývalého volejbalového ihriska, kde bola zatrávnená plocha. Ihrisko má rozmery 18 x 33 metrov, umelý trávnik, mantinely a ochranné siete. Jeho súčasťou bude aj umelé osvetlenie. Ihrisko je určené na futbal, volejbal, tenis a basketbal.