Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Priehradu v Nitrianskom Rudnom navštívili počas horúčav stovky ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kvalitu vody v nádrži pravidelne kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Nitrianske Rudno 16. augusta (TASR) - Možnosť schladiť sa vo vode v priehrade v Nitrianskom Rudne (okres Prievidza) využili počas uplynulých horúcich dní stovky ľudí. Podľa slov starostu Nitrianskeho Rudna Róberta Štrbáka na návštevnosti tejto vodnej plochy, ktorá je oficiálne vedená ako rybársky revír, sa okrem teplého počasia podpísala aj starostlivosť o susedný areál autokempingu.

"Kúpajúcich sa je určite viac ako vlani, cez víkendové dni priehradu navštívi do 700 ľudí, cez týždeň je návštevnosť samozrejme slabšia. Návštevnosti sa určite tešíme," povedal Štrbák.

Pripomenul však, že rudnianska priehrada nie je oficiálne vyhlásená za kúpaciu oblasť s prírodnou vodnou plochou a kúpanie v nej je len na vlastné riziko.

Návštevníci tejto vodnej plochy na hornej Nitre majú okrem kúpania v nej k dispozícii aj vodné bicykle, zabaviť sa môžu pri volejbale či iných športoch, spoločenských hrách alebo na kolotočoch. V jej blízkosti je aj viacero stánkov s občerstvením.

Kvalitu vody v nádrži pravidelne kontroluje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Prievidza so sídlom v Bojniciach. Podľa posledných meraní zverejnených na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR boli výsledky v norme.

Vodná plocha v Nitrianskom Rudne bola pôvodne vybudovaná ako účelová priehrada na zásobovanie vodou priemyselného komplexu Zemianske Kostoľany. Tamojší rybársky revír má v správe Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Prievidzi.