Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výrobu vo svojej novej hale spustí Slovaktual v júni

Foto: TASR

Investícia do nej prevýšila 15 miliónov eur a v budúcom roku by tam malo pracovať dovedna 150 zamestnancov. TASR o tom informoval konateľ spoločnosti Miroslav Murgaš.

Pravenec 18. mája (TASR) – Výrobca plastových a hliníkových okien a dverí Slovaktual, s. r. o. so sídlom v Pravenci, spustí v júni sériovú výrobu vo svojej novej hale. Investícia do nej prevýšila 15 miliónov eur a v budúcom roku by tam malo pracovať dovedna 150 zamestnancov. TASR o tom informoval konateľ spoločnosti Miroslav Murgaš.

"Hala F bola dokončená a skolaudovaná 15. novembra 2014. Išlo o dokončenie a funkčnosť haly ako stavebného celku. Od tohto termínu sa zároveň začala postupná inštalácia moderných technológií určených pre nové výrobné linky," ozrejmil Murgaš.

Spresnil, že v novej výrobnej hale je už nainštalované plne automatické nárezové centrum Schirmer a postavená v poradí prvá ucelená výrobná linka. Z celkového objemu výrobných technológií je už inštalovaných približne 70 %. "Výroba sa začala 8. apríla tohto roku. Ide o skúšobnú prevádzku, ktorej poslaním je zosúladiť a zoptimalizovať rôznorodé technologické prvky celej výrobnej linky, a tým trvalo zabezpečiť dosahovanie požadovaných výkonových a kvalitatívnych parametrov. V druhej polovici roku 2015 sa bude výroba na prvej výrobnej linke postupne navyšovať až na 100 % plánovanej kapacity," priblížil.

Na prelome rokov 2014 a 2015 prijala spoločnosť 30 nových zamestnancov. "V súčasnosti v novej hale F pracuje 38 ľudí a prebieha príprava na vytvorenie druhej výrobnej zmeny. Po spustení v poradí druhej výrobnej linky, v októbri 2015, je plánovaný počet zamestnancov približne 100 a v roku 2016, keď sa výroba oboch liniek plne kapacitne naplní, by malo pribudnúť ďalších 50 zamestnancov," načrtol Murgaš.

Úvodné zaškoľovanie nových zamestnancov sa uskutočnilo v jednej z piatich existujúcich výrobných hál určenej podobne ako nová hala na výrobu produktov pre materskú spoločnosť. Dlhodobé zaškoľovanie nových pracovníkov v trvaní niekoľkých týždňov až mesiacov prebiehalo aj vo Švajčiarsku. Týmto procesom prešlo a prechádza osem zamestnancov. "Traja boli školení na prevádzku nárezového centra, traja na prevádzku ostatných strojov a zariadení. Dvaja zamestnanci sa aktuálne zaškoľujú na výrobu atypických okien a dverí," dodal konateľ spoločnosti.





amo gl