Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Priemyselný park v Trenčíne by mal byť do dvoch rokov zaplnený

Na snímke primátor Trenčína Richard Rybníček. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Finančný benefit pre mesto v podobe daní z nehnuteľností je podľa primtátora rádovo niekoľko desiatok tisíc eur.

Trenčín 16. novembra (TASR) – Priemyselný park v Trenčíne by mal byť do dvoch rokov naplnený. O posledné dva hektáre mestských pozemkov v priemyselnom parku má podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka záujem nemecký investor, ktorý sa zaoberá logistikou.

Finančný benefit pre mesto v podobe daní z nehnuteľností je podľa Rybníčka rádovo niekoľko desiatok tisíc eur. "Nie je to niečo tak zásadné, že by nám to radikálne zvyšovalo príjmy. Pridaná hodnota je skôr v novej pracovnej sile, príchod nových obyvateľov do Trenčína a s tým súvisiace rastúce nároky na výstavbu nájomných bytov a zlepšovanie infraštruktúry a vzdelávacieho procesu v meste," skonštatoval trenčiansky primátor.

V priemyselnom parku je podľa neho ešte množstvo pozemkov, ktoré však nepatria mestu, ale vlastní ich privátny sektor. "Ak by prišiel nejaký ďalší investor, musí sa dohodnúť s privátnymi majiteľmi pozemkov. Faktom ale je, že väčšina investorov zatiaľ ako keby dôverovala viac pri rokovaní samosprávam, ako súkromným vlastníkom," doplnil Rybníček.

Aj v duchu pripravovaného plánu hospodárskeho a sociálneho rozvoja sa podľa primátora bude Trenčín v budúcnosti viac orientovať na rozvoj cestovného ruchu, služieb a malých a stredných podnikov s pridanou hodnotou inovácií. Mesto sa nechce sústrediť na veľké podniky.

"Myslím si, že sme historické a kultúrne mesto, ktoré má ťažiť predovšetkým z cestovného ruchu. Mojou ambíciou je, aby v horizonte desiatich až 15 rokov aj v rámci rozvoja mesta a centrálnej mestskej zóny bol Trenčín najlepším miestom na život na Slovensku," zdôraznil trenčiansky primátor.