Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Priechody pre chodcov v Prievidzi budú obnovené novou technológiou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Popri štandardnom vyhotovení priechodov studeným plastom bude mestská spoločnosť realizovať aj dodatočné protišmykové úpravy.

Prievidza 11. júna (TASR) - Od polovice júna začnú pracovníci Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD) s obnovou vodorovného dopravného značenia. Mestská spoločnosť časť z neho zrealizuje novou trvácnejšou technológiou.

"V priebehu mesiacov jún a júl sa budú obnovovať všetky priechody pre chodcov, ktoré sú v správe mesta Prievidza. Dve tretiny všetkých priechodov v celkovej ploche 950 m2 budú realizované štandardou formou, t.j. striekaním. Zvyšná časť v celkovej ploche 375 m2 bude vyznačovaná trvácnejšou technológiou studených plastov, ktorá vydrží až 36 mesiacov," informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Ozrejmil, že nová technológia bude použitá na miestach, kde je nový, respektíve kvalitný podklad cestných komunikácií a kde sa bude realizovať nové osvetlenie priechodov. "Práve realizácia osvetlenia je naplánovaná na tento rok," avizoval.

Popri štandardnom vyhotovení priechodov studeným plastom bude mestská spoločnosť realizovať aj dodatočné protišmykové úpravy, ktoré zvyšujú bezpečnosť chodcov, a to obzvlášť v zimnom období a počas nepriaznivého počasia. Ak sa studený plast osvedčí, samospráva chce v závislosti od finančných možností rozpočtu do budúcnosti zvyšovať počet priechodov realizovaných uvedenou technológiou.