Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Na jarnom blšom trhu v Prievidzi bude aj výpredaj kníh z knižnice

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Konať sa bude 19. marca od 9.00 h do 13.00 h na Námestí slobody.

Prievidza 10. marca (TASR) - Zakúpiť si zberateľský či ručne vyrobený sortiment, prípadne vyradené knihy z mestskej knižnice, bude môcť verejnosť na jarnej edícii blšieho trhu, ktorý pripravilo Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) v Prievidzi. Konať sa bude 19. marca od 9.00 h do 13.00 h na Námestí slobody.

"Záujemcovia si budú môcť opäť zakúpiť milé drobnosti z druhej ruky, doteraz skryté v pivniciach či na povalách. Tiež ručne vyrobenú bižutériu, knihy rôznych žánrov či iné zberateľské predmety a oblečenie pre deti i dospelých. Zároveň dúfame, že tak ako blší trh pred Vianocami, aj tento bude doplnený o mnoho predmetov s veľkonočnou tematikou," uviedla Nina Rusková z KaSS v Prievidzi.

Doplnila, že súčasťou trhu bude aj výpredaj vyradených kníh rôzneho žánru z pobočiek Mestskej knižnice Mikuláša Mišíka v Prievidzi. "Ich kúpou za symbolickú cenu bude môcť verejnosť prispieť na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu," ozrejmila.

Na blšom trhu sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne robeným sortimentom, second hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave. Účasť na trhu je pre nich bezplatná.