Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi odvážajú vianočné stromčeky priebežne, Handlová má termín

Ilustračné foto Foto: TASR -Henrich Mišovič

Obe samosprávy zároveň apelujú na obyvateľov, aby stromy umiestňovali vedľa nádob a nie do nich.

Prievidza 8. januára (TASR) - O odvoz živých vianočných stromčekov sa postarajú aj samosprávy Prievidze a Handlovej. Kým v Prievidzi ich od nádob na komunálny odpad odvážajú priebežne, v Handlovej na tento účel určili presný termín.

"Vianočné stromčeky môžu obyvatelia Prievidze umiestňovať pri kontajneri na komunálny odpad priebežne. Firma, ktorá sa v meste stará o odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu, ich odvezie následne na skládku," informoval TASR hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

V Handlovej, ako ozrejmila hovorkyňa mesta Soryana Hádenová, bude vianočné stromčeky firma, ktorá sa stará o odvoz a likvidáciu odpadu na území mesta, odvážať od nádob na komunálny odpad v termíne od 11. do 17. januára. "V tejto súvislosti aj prosíme obyvateľov, aby svoje stromčeky umiestňovali pri nádobách práve v tomto termíne," doplnila.

Obe samosprávy podľa slov svojich hovorcov zároveň apelujú na obyvateľov, aby stromy umiestňovali vedľa nádob a nie do nich, keďže by tieto boli následne zneškodňované ako komunálny odpad.