Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Prievidzská plaváreň oslavuje výročie, verejnosť bude mať vstup zdarma

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Prevádzku, správu a údržbu prievidzskej plavárne zabezpečuje mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza, s.r.o.

Prievidza 3. júna (TASR) - Presne desať rokov od svojho otvorenia si v pondelok 1. júna pripomenula krytá mestská plaváreň v Prievidzi. Pri príležitosti tohto okrúhleho výročia bude počas nasledujúceho víkendu, 6. a 7. júna, sprístupnená pre verejnosť prostredníctvom hodinových vstupov zadarmo. Informoval dnes hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje.

"V priebehu uplynulých rokov správca značne zlepšil kvalitu vody, na plaváreň bola zakúpená automatická kontrolná dávkovacia stanica, ktorá vyhodnocuje a spracováva kvalitu vody tak, aby mala kontinuálne optimálny stav. Zároveň zásadne znižuje obsah chémie vo vode na nevyhnutné minimum. Aj zásluhou tejto novej technológie majú pravidelné kontroly kvality vody výborné výsledky," pripomenul Ďureje.

Doplnil, že súčasťou systému optimalizácie bazénovej vody v mestskej plavárni je aj automatická regulácia jej teploty, zabezpečujúca stálu teplotu, ideálnu na plávanie, 28 stupňov Celzia. "Medzi ďalšie novinky v mestskej plavárni patrí aj nový systém dezinfekcie vody. Vďaka tomu sa zásadne znížila potreba úpravy vody chlórom, zlepšila sa eliminácia baktérií a vírusov. Voda je zdravotne neškodná a krištáľovo čistá, čo potvrdzujú výsledky laboratórnych rozborov vykonávaných v mesačných intervaloch," uzavrel.