Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo Veľkej Lehôtke spustili lyžiarsky vlek

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Jeho obnova bola zameraná predovšetkým na výmenu vlečného lana, výmenu a modernizáciu elektroinštalačného zariadenia, výmenu osvetlenia svahu, novú povrchovú úpravu vleku a ďalšie práce.

Prievidza 24. januára (TASR) - Lyžiari majú v okrese Prievidza ďalšiu možnosť športového vyžitia. Dobrovoľníci zo športového klubu KRŠEL z Veľkej Lehôtky spustili v tejto prievidzskej mestskej časti lyžiarsky vlek. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Športový klub KRŠEL-Veľká Lehôtka ešte v úvode roka 2018 podal na komisiu športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri Mestskom zastupiteľstve v Prievidzi žiadosť o dotáciu vo výške 4500 eur. Po odsúhlasení dotácie a potrebných úpravách vlek uviedli do prevádzky," uviedol Ďureje.

Obnova vleku bola podľa neho zameraná predovšetkým na výmenu vlečného lana, výmenu a modernizáciu elektroinštalačného zariadenia, výmenu osvetlenia svahu, novú povrchovú úpravu vleku a ďalšie práce. 

Lyžiarsky vlek sa nachádza v časti Veľká Lehôtka. Jeho svahové podmienky sú vyhovujúce predovšetkým na lyžovanie začiatočníkov. Klub je na základe dohody s mestom povinný umožniť využívanie vleku pre deti do 15 rokov zadarmo po dobu minimálne troch po sebe nadväzujúcich sezón.