Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Púchovčania vytvorili rekord, na plachtu kamióna otlačili 1746 rúk

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hlavnou úlohou návštevníkov dňa otvorených dverí bolo namočiť si ruku do farby a potom urobiť odtlačky na ľubovoľné miesto plachty návesu kamióna.

Púchov 2. mája (TASR) – Počas stredajšieho (1. 5.) dňa otvorených dverí púchovskej gumárenskej spoločnosti Continental prekonali jeho návštevníci slovenský rekord v počte otlačených rúk na plachte návesu kamiónu. Informoval o tom Igor Svítok z certifikovanej organizácie Slovenské rekordy.

„Pred dvoma rokmi sa robil tento rekord v časovom limite tri hodiny. Dnes sme pridali hodinu. Pomohli aj šikovní pomocníci, ktorí ľudí nasmerovali ku kamiónu. Podarilo sa otlačiť 1746 odtlačkov. Je to nový slovenský rekord a latka je postavená vysoko,“ uviedol. Pred dvoma rokmi bolo na plachte 872 odtlačkov.

Hlavnou úlohou návštevníkov dňa otvorených dverí bolo namočiť si ruku do farby a potom urobiť odtlačky na ľubovoľné miesto plachty návesu kamióna. V okolí Púchova tak bude jazdiť kamión s 1746 odtlačkami rúk.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo rekord pokoriť a vytvoriť nový. Pomohli hlavne ľudia, ktorí tu žijú a môžu tak svoje odtlačky vidieť aj napríklad o týždeň, pretože naše kamióny i tento jazdia v okolí Považskej Bystrice, Púchova a Dubnice nad Váhom,“ doplnil personálny riaditeľ spoločností Gimax Group Michal Štubňa.