Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trenčiansky kraj

Rekonštrukcia miestnych komunikácií v Myjave sa urýchli

Myjava, ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Práce sa začnú už v pondelok 15. júna.

Myjava 13. júna (TASR) – Do rekonštrukcie miestnych komunikácií v Myjave malo ísť podľa schváleného rozpočtu tento rok pôvodne 1,3 milióna eur. Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva však na svojom štvrtkovom (11. 6.) zasadnutí rozhodli o zvýšení sumy na rekonštrukciu v tomto roku o takmer 430.000 eur.

Podľa materiálov predložených na zasadnutie zastupiteľstva dôvodom zvýšenia financií bol stav komunikácií, aktuálne nízka úroková sadzba a predpokladaný nárast cien stavebných prác a materiálov. „Rekonštrukcia miestnych komunikácií v Myjave bola pôvodne rozplánovaná na niekoľko etáp počas rokov 2015 až 2018, no realizácia opráv bude napokon expresnejšia. Poslanci rozhodli, že v tomto roku sa preinvestuje viac ako 1,73 milióna eur. Táto suma v sebe zahŕňa aj práce navyše - opravy chodníkov, kontajnerových státí, budovanie parkovacích miest, dopĺňanie obrubníkov, pretože verejná súťaž sa týkala len samotných komunikácií,“ priblížil hovorca Myjavy Marek Hrin.

Ako dodal, víťazom verejnej súťaže sa stala spoločnosť Cesty Nitra a práce sa začnú už v pondelok 15. júna. „Pôjde najskôr o menšie úpravy areálu Trnovce pred folklórnym festivalom, potom sa rekonštrukcia rozbehne naplno od pondelka 22. júna. O príprave a postupe prác v jednotlivých častiach Myjavy, s ktorými budú, samozrejme, spojené aj isté obmedzenia, bude mesto obyvateľov informovať,“ doplnil Hrin.