Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce: V MŠ na Ulici 5. apríla vznikli štyri nové pracovné miesta

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stavebné úpravy vo voľných priestoroch MŠ, v ktorých v minulosti sídlilo stredisko služieb, realizovala dodávateľská firma od začiatku septembra a dokončila ich koncom októbra.

Bánovce nad Bebravou 24. novembra (TASR) - Rozšírenie kapacity Materskej školy (MŠ) na Ulici 5. apríla, ktoré bánovská samospráva financovala aj z dotácie od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR, prinieslo vytvorenie štyroch nových pracovných miest. Informoval o tom dnes TASR primátor Bánoviec nad Bebravou Marián Chovanec.

"V súvislosti s rozšírením škôlky o jednu triedu získali zamestnanie dve učiteľky, jedna upratovačka a jedna pomocná sila do kuchyne," spresnil Chovanec.

Stavebné úpravy vo voľných priestoroch MŠ, v ktorých v minulosti sídlilo stredisko služieb, realizovala dodávateľská firma od začiatku septembra a dokončila ich koncom októbra. Deti sa v novej triede zatiaľ neučia, jej slávnostné otvorenie naplánovala bánovská samospráva na 10. decembra.

Na rozšírenie kapacity školského zariadenia schválilo bánovskej radnici MŠVVŠ SR 45.000 eur v rámci výzvy, ktorú v januári tohto roka vyhlásilo na tento účel. Realizátorom stavebných úprav za vysúťaženú sumu 44.091,78 eura vrátane dane z pridanej hodnoty bol Modest, s.r.o., so sídlom v Bánovciach nad Bebravou.

MŠ na Ulici 5. apríla vznikla v júli 1973 a v súčasnosti ju navštevuje 90 detí.