Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Na najstaršom pútnickom mieste SR dnes začína medzinárodné sympózium

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V areáli Malej a Veľkej Skalky a v meste Trenčín bude vytvárať svoje diela 16 autorov vo výtvarnej, literárnej a fotograficko-literárnej sekcii.

Skalka nad Váhom 15. júna (TASR) – Najstaršie pútnické miesto na Slovensku v Skalke pri Trenčíne aj tento rok privíta umelcov, účastníkov 8. ročníka medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia Ora et Ars Skalka. Od dnes do nedele (21. 6.) bude v areáli Malej a Veľkej Skalky a v meste Trenčín vytvárať svoje diela 16 autorov vo výtvarnej, literárnej a fotograficko-literárnej sekcii.

Ako TASR informovala Veronika Rezáková z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja, hlavným organizátorom sympózia je mesto Trenčín, spoluorganizátorom Trenčiansky samosprávny kraj, Trenčianske osvetové stredisko, Beňadik, n. f., Farský úrad Skalka nad Váhom a občianske združenie T-VIA.

„Slávnostné otvorenie sympózia bude dnes popoludní spojené so sv. omšou v Jaskynnej kaplnke kláštora na Veľkej Skalke. Vo štvrtok 18. júna od 9.30 do 12.30 hodiny organizátori pozývajú na kultúrno-historický seminár na tému Kláštorná hudba a architektúra do Refektáru Kolégia piaristov na Piaristickom gymnáziu v Trenčíne,“ priblížila Rezáková.

Ako dodala, prezentácia výtvarných a literárnych diel vytvorených počas sympózia za účasti autorov sa v rámci pracovnej vernisáže uskutoční v sobotu 20. júna o 18.00 hodine. Na vernisáž spojenú s kultúrnym programom sa verejnosť môže tešiť 18. júla o 15.00 hodine.