Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Trenčiansky kraj

Slávnosti rudnianskej a belianskej doliny hostia Diviaky nad Nitricou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Podujatie 17. augusta ponúkne vystúpenia folkloristov či tradičné jedlá z regionálnej kuchyne.

Diviaky nad Nitricou 31. júla (TASR) - Letné slávnosti rudnianskej a belianskej doliny na hornej Nitre budú tento rok hostiť Diviaky nad Nitricou. Podujatie 17. augusta ponúkne vystúpenia folkloristov či tradičné jedlá z regionálnej kuchyne. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Slávnosti začnú popoludní krojovaným sprievodom od základnej školy do kostola, kde sa uskutoční svätá omša. Po nej sa na futbalovom ihrisku predstavia detskí i dospelí folkloristi. V programe "Klnka, klnka, daj nám slnka" budú účinkovať detské folklórne súbory z rudnianskej doliny. Hudobné pásmo Tou našou dolinou bude patriť vystúpeniam folklórnych skupín a hudobných zoskupení z regiónu a blízkeho okolia. Hosťom festivalu bude folklórny súbor Urpín z Banskej Bystrice, po ich vystúpení bude ľudová veselica s Kováčovcami.

Na návštevníkov slávností čaká i sprievodný program v podobe jarmoku ľudových remesiel spojeného s predvádzaním, ako i ochutnávky tradičnej kuchyne a výstavy výtvarných diel Stanislava Bártu. Pre deti pripravili organizátori atrakcie.

Letné slávnosti pripravila obec Diviaky nad Nitricou v spolupráci s RKC v Prievidzi.