Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trenčiansky kraj

Športfestival v Trenčíne ponúkne prehliadku neolympijských športov

Pretláčanie. (Ilustračná snímka) Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Okrem vianočnej ceny v silovom trojboji, tlaku na lavici a tlaku na lavici telesne postihnutých športovcov uvidia diváci i majstrovstvá Európy najsilnejších žien.

Trenčín 4. decembra (TASR) – Prezentácia menej známych športov, súťaže v neolympijských športoch i pestrý kultúrny program čakajú v sobotu (5. 12.) na návštevníkov piateho ročníka Športfestivalu. Na trenčianskom výstavisku Expo Center ho pripravila Slovenská asociácia silných mužov v spolupráci so Slovenskou asociáciou kulturistiky, fitness a silového trojboja za pomoci Konfederácie športových zväzov a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Ako informoval generálny manažér Asociácie silných mužov Pavol Guga, okrem vianočnej ceny v silovom trojboji, tlaku na lavici a tlaku na lavici telesne postihnutých športovcov uvidia diváci i majstrovstvá Európy najsilnejších žien. „Slovensko budú reprezentovať Mária Kubičková, Martina Ševčíková, Jana Vašková, zo zahraničia sú prihlásené pretekárky z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Ukrajiny. Naozaj silné zastúpenie žien bude súperiť v náročných disciplínach, napríklad v ťahaní dodávky alebo dvíhaní ťažkej nápravy,“ priblížil Guga.

Organizačný tím pripravuje v tomto roku i pohárovú súťaž fitness detí, návštevníci sa môžu tešiť na takewon-do alebo čínske wu-shu, biliard či lukostreľbu. „Pavilón 6 bude prevažne zaplnený prezentačnými stánkami. Návštevníci Športfestivalu si môžu prezrieť stánky florbalu, pretláčania rukou, potápačov Slovenska alebo doplnkov výživy. V pavilóne 5 budú akademické majstrovstvá Slovenska v kickboxe alebo celoslovenské predstavenie v crossfite. Jednou z noviniek je i horolezecká stena, ktorú pripraví horoškola James a bude slúžiť i návštevníkom podujatia,“ doplnil manažér.

Po športovej časti bude podľa neho nasledovať galavečer osobností - Večer hviezd 2015, na ktorom vystúpia legenda slovenskej popmusic Pavol Hammel alebo mladý Martin Harich. Moderovať podujatie bude Slavo Jurko a ceny si prevezmú Zuzka Kronerová za umenie a Karol Polák za šport. Výťažok podujatia venujú Domovu sociálnych služieb Čistá duša. Otvorenie Športfestivalu je na programe o 10.00 hodine.