Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčan napadol dôchodcu, hrozí mu trojročné väzenie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Miroslav Košírer

Dôchodca pri páde utrpel zlomeninu členka s obmedzením na bežnom spôsobe života 34 dní

Trenčín 25. septembra (TASR) - Z prečinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trenčíne 51-ročného muža z toho istého mesta. Muž ešte v apríli napadol pred obytným domom v Trenčíne 74-ročného dôchodcu, ktorý sa prechádzal so psom.

Ako dnes TASR informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, obvinený upozornil dôchodcu, aby vetral psa pri Váhu, keď ho videl, ako ho nechal vykonávať potrebu do kvetinových záhonov pred obytným domom. Dôchodca mu na to odvrkol, že chodník je verejný a on môže chodiť so psom, kade chce. "Obvinený po tejto odpovedi dôchodcu kopol do zadnej časti tela a päsťou ho zasiahol tak nešťastne, že 74-ročný muž spadol na zem. Dôchodca pri páde utrpel zlomeninu členka s obmedzením na bežnom spôsobe života 34 dní," doplnila.

Obvinenému Trenčanovi za tento skutok, ktorý spáchal na chránenej osobe a na verejnom priestranstve, v zmysle zákona hrozí až trojročný trest odňatia slobody.